#dongengsunda

969 Instagram Posts


Top Instagram Posts

  • @vanionews9 months ago
  • Legenda dongeng tatar sunda Mang Jaya.. . Barudak baheula / Urang sunda di era thun 70 sd 90 pasti mengenalnya.... . Follow @vanionews  . . 📽 youtube Denni Baharinugraha .#vanionews  #dongenganak  #dongengsunda  #mangjaya  #urangsunda  #bandung  #kuningan  #garut  #sumedang  #bogor  #cianjur  #sukabumi  #persib  Cc @bebeja_sunda  @sundabagja 
  • Legenda dongeng tatar sunda Mang Jaya.. . Barudak baheula / Urang sunda di era thun 70 sd 90 pasti mengenalnya.... . Follow @vanionews  . . 📽 youtube Denni Baharinugraha .#vanionews  #dongenganak  #dongengsunda  #mangjaya  #urangsunda  #bandung  #kuningan  #garut  #sumedang  #bogor  #cianjur  #sukabumi  #persib  Cc @bebeja_sunda  @sundabagja 

    • 53
    • 0
    • 9 months ago
  • @yanti_zulva5 months ago
  • Ceramah Alm kang ibing, . Didikan budak nu salah ➡️geser#dagelanjabar  #urangsundaasli  #dongengsunda  #sundaasli 
  • Ceramah Alm kang ibing, . Didikan budak nu salah ➡️geser#dagelanjabar  #urangsundaasli  #dongengsunda  #sundaasli 

    • 168
    • 11
    • 5 months ago
  • @yanti_zulva5 months ago
  • Ceramah Alm kang ibing . " SENDAL " #dagelanjabar  #bebejasunda  #sunda  #cianjur  #bandung  #garut  #jawabarat  #tasikmalaya  #dongengsunda  #dagelan  #urangsunda 
    • 97
    • 2
    • 5 months ago
  • @official.gerentes5 months ago
  • PANCEG DINA TANEUH Tihang listrik mah najan kahujanan, kapanasan, jeung kaanginan tapi tara gering jeung tara ingkah. Panceg dina taneuh.#sunda  #maungpajajaran  #kasundaan  #ngamumule  #nyunda  #dongengsunda  #saveourculture  #senisunda  #budayasunda  #adatsunda  #basasunda  #paribasasunda  #explorebandung  #bandungjuara  #urangsunda  #pangsisunda  #bajupangsi  #produsenpangsi  #iketsunda  #iketpraktis  #caritasunda  #quotesunda  #paguyuban  #tatarucingan  #banyolsunda  #bodorsunda  #gerentes  #bobodoransunda  #padepokan 
  • PANCEG DINA TANEUH Tihang listrik mah najan kahujanan, kapanasan, jeung kaanginan tapi tara gering jeung tara ingkah. Panceg dina taneuh.#sunda  #maungpajajaran  #kasundaan  #ngamumule  #nyunda  #dongengsunda  #saveourculture  #senisunda  #budayasunda  #adatsunda  #basasunda  #paribasasunda  #explorebandung  #bandungjuara  #urangsunda  #pangsisunda  #bajupangsi  #produsenpangsi  #iketsunda  #iketpraktis  #caritasunda  #quotesunda  #paguyuban  #tatarucingan  #banyolsunda  #bodorsunda  #gerentes  #bobodoransunda  #padepokan 

    • 122
    • 0
    • 5 months ago
  • @jaya_bangsawinata6 months ago
  • Sanékala,,nyaéta mahluk anu sok ngahereuyan ka barudak leutik nu sok ulin kamalinaan dugi wanci sareupna..biasana pikirana sok di linglapkeun tuluy di tuntun ka tempat anu hieum/leweung di sumput bunikeun dina tangkal gede atawa dapuran awi,..lamun aya kajadian kieu para wargi2 sok marapay bari nakolan sééng,katél jeung sajabana... dibalik bener atawa mitos na eta mah teu langkung aranjeun sewang2..tapi ieu carita teh tos turun - temurun ti para sesepuh karuhun urang.. . song in @rikarfka  feat @risa_saraswati  . .aya nu di lembur mneh nu pernah kajadian lur?? . . .#jaya_bangsawinata  #sandekala  #sanekala  #sunda  #sundabagja  #urangsunda  #bebejasunda  #Tembangsunda  #popsunda  #rikarafika  #paribasa  #karasadadas  #katasunda  #barayasunda  #paribasasunda  #budaksunda  #mitos  #caritasunda  #dongengsunda  @haqnii 
  • Sanékala,,nyaéta mahluk anu sok ngahereuyan ka barudak leutik nu sok ulin kamalinaan dugi wanci sareupna..biasana pikirana sok di linglapkeun tuluy di tuntun ka tempat anu hieum/leweung di sumput bunikeun dina tangkal gede atawa dapuran awi,..lamun aya kajadian kieu para wargi2 sok marapay bari nakolan sééng,katél jeung sajabana... dibalik bener atawa mitos na eta mah teu langkung aranjeun sewang2..tapi ieu carita teh tos turun - temurun ti para sesepuh karuhun urang.. . song in @rikarfka  feat @risa_saraswati  . .aya nu di lembur mneh nu pernah kajadian lur?? . . .#jaya_bangsawinata  #sandekala  #sanekala  #sunda  #sundabagja  #urangsunda  #bebejasunda  #Tembangsunda  #popsunda  #rikarafika  #paribasa  #karasadadas  #katasunda  #barayasunda  #paribasasunda  #budaksunda  #mitos  #caritasunda  #dongengsunda  @haqnii 

    • 226
    • 0
    • 6 months ago
  • @jaya_bangsawinata4 months ago
  • Ngabuburit na teu kudu kamana - mana,ukur nyalakeun radio ngadangukeun dongéng mang barna sabari calik na émpéran marud kalapa babantu ka éma keur ngasakan angeun tongtolang jang pangbukaan..edun lah pokonmaha..😁👍 . . . .sumber video _ youtobe .pendongeng _alm.mang barna .judul _ Amanat bapa .karangan _ ki leuksa . #jaya_bangsawinata  #sundabagja  #urangsunda  #dongeng  #caritasunda  #sunda  #budayasunda  #barayasunda  #lagusunda  #dongengsunda  #senisunda  #bahasasunda  #bandung  #urangsundaasli  #kolotbaheula  #pepeling  #papatahsunda  #ngabuburit  #bukber  #menjelangbukapuasa  #kenangan  #majalaya  #cimahi 
  • Ngabuburit na teu kudu kamana - mana,ukur nyalakeun radio ngadangukeun dongéng mang barna sabari calik na émpéran marud kalapa babantu ka éma keur ngasakan angeun tongtolang jang pangbukaan..edun lah pokonmaha..😁👍 . . . .sumber video _ youtobe .pendongeng _alm.mang barna .judul _ Amanat bapa .karangan _ ki leuksa . #jaya_bangsawinata  #sundabagja  #urangsunda  #dongeng  #caritasunda  #sunda  #budayasunda  #barayasunda  #lagusunda  #dongengsunda  #senisunda  #bahasasunda  #bandung  #urangsundaasli  #kolotbaheula  #pepeling  #papatahsunda  #ngabuburit  #bukber  #menjelangbukapuasa  #kenangan  #majalaya  #cimahi 

    • 392
    • 21
    • 4 months ago
  • @official.gerentes5 months ago
  • PIKIR SAMAMPUHNA Hirup mah pasti aya masalah, éta ogé mun sadar, da jalma nu teu sadar mah mustahil boga masalah. Contona nu keur saré tibra atawa jalma nu aya gangguan dina akalna alias nu gélo. Ulah lumpat tina masalah tapi sanghareupan satékah polah pikeun mérésanana. Gunakeun akal samampuhna sabab éta pisan nu ngabédakeun manusa jeung sato. Omat, ulah pondok pikir jeung ulah mikir pondok.#nasehatsunda  #piwejang #wejangan  #pepeling #pepelingsunda  #papatahsunda  #papatahkolot  #paribasasunda  #banyolansunda  #ngamumule  #sunda  #basasunda  #caritasunda  #dongengsunda  #bodorsunda  #saveourculture  #urangsunda  #explorebandung  #budayasunda  #sundaneseclothes  #sundanese  #kasundaan  #nyunda  #gerentes  #banyolsunda  #pameungpeuk  #kecamatanpameungpeuk  #pameungpeukbukanlaut 
  • PIKIR SAMAMPUHNA Hirup mah pasti aya masalah, éta ogé mun sadar, da jalma nu teu sadar mah mustahil boga masalah. Contona nu keur saré tibra atawa jalma nu aya gangguan dina akalna alias nu gélo. Ulah lumpat tina masalah tapi sanghareupan satékah polah pikeun mérésanana. Gunakeun akal samampuhna sabab éta pisan nu ngabédakeun manusa jeung sato. Omat, ulah pondok pikir jeung ulah mikir pondok.#nasehatsunda  #piwejang #wejangan  #pepeling #pepelingsunda  #papatahsunda  #papatahkolot  #paribasasunda  #banyolansunda  #ngamumule  #sunda  #basasunda  #caritasunda  #dongengsunda  #bodorsunda  #saveourculture  #urangsunda  #explorebandung  #budayasunda  #sundaneseclothes  #sundanese  #kasundaan  #nyunda  #gerentes  #banyolsunda  #pameungpeuk  #kecamatanpameungpeuk  #pameungpeukbukanlaut 

    • 199
    • 1
    • 5 months ago
  • @official.gerentes5 months ago
  • ULAH DIANGGAP Ceuk babaturan di lembur nu tara ngudud biasana panjang napas, anu sok ngudud panjang umur. Pédah ceuk manéhna nu tara ngudud panyakitna rupa-rupa, jantung téa mah, paru-paru, diabétés, kanker jeung sajabana. tapi anu sok ngudud panyakitna sarupa, jantung atawa paru-paru bari éta ogé jarang pisan. Anu tara ngudud panjang napas mah rada kaharti sabab awakna séhat, ngan palebah nu sok ngudud panjang umur kuring mah rada mikir kénéh. Nu loba panyakit lain pédah tara ngudud tapi kulantaran 'pola' hirup sapopoe utamana dina ngatur kadaharan. Jeung ari masalah umur mah geus aya nu ngatur. Nu jelas mah urang kudu diajar hirup séhat, ngajaga awak jeung pikiran ku cara anu bener. Sok ti mimiti ayeuna mah eureuna ngudud téh, mun aya kénéh stok udud di mah atawa na saku, ka kuringkeun wé... :) Hampura Lur#sunda  #maungpajajaran  #kasundaan  #ngamumule  #nyunda  #dongengsunda  #saveourculture  #senisunda  #budayasunda  #adatsunda  #basasunda  #paribasasunda  #explorebandung  #bandungjuara  #urangsunda  #pangsisunda  #bajupangsi  #produsenpangsi  #iketsunda  #iketpraktis  #caritasunda  #quotesunda  #paguyuban  #tatarucingan  #banyolsunda  #bodorsunda  #gerentes  #bobodoransunda  #padepokan 
  • ULAH DIANGGAP Ceuk babaturan di lembur nu tara ngudud biasana panjang napas, anu sok ngudud panjang umur. Pédah ceuk manéhna nu tara ngudud panyakitna rupa-rupa, jantung téa mah, paru-paru, diabétés, kanker jeung sajabana. tapi anu sok ngudud panyakitna sarupa, jantung atawa paru-paru bari éta ogé jarang pisan. Anu tara ngudud panjang napas mah rada kaharti sabab awakna séhat, ngan palebah nu sok ngudud panjang umur kuring mah rada mikir kénéh. Nu loba panyakit lain pédah tara ngudud tapi kulantaran 'pola' hirup sapopoe utamana dina ngatur kadaharan. Jeung ari masalah umur mah geus aya nu ngatur. Nu jelas mah urang kudu diajar hirup séhat, ngajaga awak jeung pikiran ku cara anu bener. Sok ti mimiti ayeuna mah eureuna ngudud téh, mun aya kénéh stok udud di mah atawa na saku, ka kuringkeun wé... :) Hampura Lur#sunda  #maungpajajaran  #kasundaan  #ngamumule  #nyunda  #dongengsunda  #saveourculture  #senisunda  #budayasunda  #adatsunda  #basasunda  #paribasasunda  #explorebandung  #bandungjuara  #urangsunda  #pangsisunda  #bajupangsi  #produsenpangsi  #iketsunda  #iketpraktis  #caritasunda  #quotesunda  #paguyuban  #tatarucingan  #banyolsunda  #bodorsunda  #gerentes  #bobodoransunda  #padepokan 

    • 160
    • 10
    • 5 months ago

    Recent Instagram Posts

  • @official.gerentes3 hours ago
  • BUTUH ISTIRAHAT Manusa butuh istirahat, sato gé butuh. Manusa butuh dahar jeung nginum, nya kitu deui sato. Matak ka sato ogé kudu nyaah.#officialgerentes  #gerentes  #nasehatsunda  #paribasasunda  #caritaaunda  #dongengsunda  #bodorsunda  #banyolsunda  #heureuy  #papatah  #sawah  #sato  #munding  #ngamumule 
  • BUTUH ISTIRAHAT Manusa butuh istirahat, sato gé butuh. Manusa butuh dahar jeung nginum, nya kitu deui sato. Matak ka sato ogé kudu nyaah.#officialgerentes  #gerentes  #nasehatsunda  #paribasasunda  #caritaaunda  #dongengsunda  #bodorsunda  #banyolsunda  #heureuy  #papatah  #sawah  #sato  #munding  #ngamumule 

    • 13
    • 0
    • 3 hours ago
  • @ratna_cahyaning_tiyas1 day ago
  • Bang arman,bang kampret ,babah sangkuy,#dongengsunda  #wakumis  #waliwisbodas 
  • Bang arman,bang kampret ,babah sangkuy,#dongengsunda  #wakumis  #waliwisbodas 

    • 9
    • 0
    • 1 day ago
  • @bukuanak.grasindo1 day ago
  • Bagaimana petualangan Agga, Moza, dan Papa Aditya bersama Rumi dari Jakarta ke Bali? ⠀ .⠀ .⠀ Temukan kisah seru mereka di "Petualangan Rumi", eittsss teman-teman juga bisa mengikuti aktivitas Agga dan Moza, loh.⠀ .⠀ .⠀ Dapatakan bukunya di toko buku @gramediabooks ⠀ .⠀ ⠀#dongeng  #dongenganak  #dongengsebelumtidur  #dongengsunda  #bukudongeng  #bukudongenganak  #sayamendongeng  #ayodongengindonesia  #dongenganakindonesia  #dongengsepanjangmasa ⠀⠀#kumpulandongeng  #dongengklasik ⠀⠀#haridongengnasional  #jualbukudongenganak 
  • Bagaimana petualangan Agga, Moza, dan Papa Aditya bersama Rumi dari Jakarta ke Bali? ⠀ .⠀ .⠀ Temukan kisah seru mereka di "Petualangan Rumi", eittsss teman-teman juga bisa mengikuti aktivitas Agga dan Moza, loh.⠀ .⠀ .⠀ Dapatakan bukunya di toko buku @gramediabooks ⠀ .⠀ ⠀#dongeng  #dongenganak  #dongengsebelumtidur  #dongengsunda  #bukudongeng  #bukudongenganak  #sayamendongeng  #ayodongengindonesia  #dongenganakindonesia  #dongengsepanjangmasa ⠀⠀#kumpulandongeng  #dongengklasik ⠀⠀#haridongengnasional  #jualbukudongenganak 

    • 18
    • 1
    • 1 day ago
  • @dian11nofitasari1 day ago
  • Reposted from @bukuanak.grasindo  (@get_regrann ) - Mom, cara mudah memperkenalkan lagu-lagu anak salah satunya dengan melalui buku interaktif.⠀ .⠀ .⠀ Buku Cerita dan Lagu Anak karya Dian Nofitasari (@dian11nofitasari ) meramu kisah Gumbi si Pengggembala Sapi dengan lagu "Aku Anak Gembala", kisah kupu-kupu yang enggan terbang dengan lagu "Kupu-kupu ke Manakah Engkau Terbang", dan lagu-lagu lainnya dengan kisah yang seru. ⠀ .⠀ .⠀ Selain itu, buku ini cocok untuk anak SD usia 6-8 tahun. Ada 10 aktivitas yang bisa dilakukan dengan buku ini yakni: mewarnai, menggambar, membaca, menulis, menggunting, menempel, menyusun gambar, membuat prakarya, mencari kata, dan boardgame.⠀ .⠀ .⠀ Ayo Mom, ajak si kecil mengenali lagu anak dan dapatkan bukunya di toko buku @gramediabooks  terdekat⠀ .⠀ .⠀ Audio source: Tasya Kamila - Anak Gembala/4shared.com#dongeng  #dongenganak  #dongengsebelumtidur  #dongengsunda  #bukudongeng  #bukudongenganak  #sayamendongeng  #ayodongengindonesia  #dongenganakindonesia  #dongengsepanjangmasa ⠀#kumpulandongeng  #dongengklasik ⠀#haridongengnasional  #jualbukudongenganak  - #regrann 
  • Reposted from @bukuanak.grasindo  (@get_regrann ) - Mom, cara mudah memperkenalkan lagu-lagu anak salah satunya dengan melalui buku interaktif.⠀ .⠀ .⠀ Buku Cerita dan Lagu Anak karya Dian Nofitasari (@dian11nofitasari ) meramu kisah Gumbi si Pengggembala Sapi dengan lagu "Aku Anak Gembala", kisah kupu-kupu yang enggan terbang dengan lagu "Kupu-kupu ke Manakah Engkau Terbang", dan lagu-lagu lainnya dengan kisah yang seru. ⠀ .⠀ .⠀ Selain itu, buku ini cocok untuk anak SD usia 6-8 tahun. Ada 10 aktivitas yang bisa dilakukan dengan buku ini yakni: mewarnai, menggambar, membaca, menulis, menggunting, menempel, menyusun gambar, membuat prakarya, mencari kata, dan boardgame.⠀ .⠀ .⠀ Ayo Mom, ajak si kecil mengenali lagu anak dan dapatkan bukunya di toko buku @gramediabooks  terdekat⠀ .⠀ .⠀ Audio source: Tasya Kamila - Anak Gembala/4shared.com#dongeng  #dongenganak  #dongengsebelumtidur  #dongengsunda  #bukudongeng  #bukudongenganak  #sayamendongeng  #ayodongengindonesia  #dongenganakindonesia  #dongengsepanjangmasa ⠀#kumpulandongeng  #dongengklasik ⠀#haridongengnasional  #jualbukudongenganak  - #regrann 

    • 12
    • 0
    • 1 day ago
  • @bukuanak.grasindo2 days ago
  • Mom, cara mudah memperkenalkan lagu-lagu anak salah satunya dengan melalui buku interaktif.⠀ .⠀ .⠀ Buku Cerita dan Lagu Anak karya Dian Novitasari (@dian11nofitasari ) meramu kisah Gumbi si Pengggembala Sapi dengan lagu "Aku Anak Gembala", kisah kupu-kupu yang enggan terbang dengan lagu "Kupu-kupu ke Manakah Engkau Terbang", dan lagu-lagu lainnya dengan kisah yang seru. ⠀ .⠀ .⠀ Selain itu, buku ini cocok untuk anak SD usia 6-8 tahun. Ada 10 aktivitas yang bisa dilakukan dengan buku ini yakni: mewarnai, menggambar, membaca, menulis, menggunting, menempel, menyusun gambar, membuat prakarya, mencari kata, dan boardgame.⠀ .⠀ .⠀ Ayo Mom, ajak si kecil mengenali lagu anak dan dapatkan bukunya di toko buku @gramediabooks  terdekat⠀ .⠀ .⠀ Audio source: Tasya Kamila - Anak Gembala/4shared.com#dongeng  #dongenganak  #dongengsebelumtidur  #dongengsunda  #bukudongeng  #bukudongenganak  #sayamendongeng  #ayodongengindonesia  #dongenganakindonesia  #dongengsepanjangmasa ⠀#kumpulandongeng  #dongengklasik ⠀#haridongengnasional  #jualbukudongenganak 
  • Mom, cara mudah memperkenalkan lagu-lagu anak salah satunya dengan melalui buku interaktif.⠀ .⠀ .⠀ Buku Cerita dan Lagu Anak karya Dian Novitasari (@dian11nofitasari ) meramu kisah Gumbi si Pengggembala Sapi dengan lagu "Aku Anak Gembala", kisah kupu-kupu yang enggan terbang dengan lagu "Kupu-kupu ke Manakah Engkau Terbang", dan lagu-lagu lainnya dengan kisah yang seru. ⠀ .⠀ .⠀ Selain itu, buku ini cocok untuk anak SD usia 6-8 tahun. Ada 10 aktivitas yang bisa dilakukan dengan buku ini yakni: mewarnai, menggambar, membaca, menulis, menggunting, menempel, menyusun gambar, membuat prakarya, mencari kata, dan boardgame.⠀ .⠀ .⠀ Ayo Mom, ajak si kecil mengenali lagu anak dan dapatkan bukunya di toko buku @gramediabooks  terdekat⠀ .⠀ .⠀ Audio source: Tasya Kamila - Anak Gembala/4shared.com#dongeng  #dongenganak  #dongengsebelumtidur  #dongengsunda  #bukudongeng  #bukudongenganak  #sayamendongeng  #ayodongengindonesia  #dongenganakindonesia  #dongengsepanjangmasa ⠀#kumpulandongeng  #dongengklasik ⠀#haridongengnasional  #jualbukudongenganak 

    • 21
    • 2
    • 2 days ago
  • @radiocakrabdg2 days ago
  • Besok yuuuu yang di sekitar Caringin boleh merapat karena @doradoriofficial  bakal hadir di acara Hariring Dangding LIVE di Kantor DPKP3 Kota Bandung. Ingat radio ingat cakra#liveonair  #siaranluarcakra  #dongengsunda  #hariringdangding  #doradori  #bandung  #dpkp3  #dpkp3bandung  #pemerintahkotabandung  #pemerintahan  #kotabandung  #kantor  #suasanakantor  #kacangduakelinci 
  • Besok yuuuu yang di sekitar Caringin boleh merapat karena @doradoriofficial  bakal hadir di acara Hariring Dangding LIVE di Kantor DPKP3 Kota Bandung. Ingat radio ingat cakra#liveonair  #siaranluarcakra  #dongengsunda  #hariringdangding  #doradori  #bandung  #dpkp3  #dpkp3bandung  #pemerintahkotabandung  #pemerintahan  #kotabandung  #kantor  #suasanakantor  #kacangduakelinci 

    • 151
    • 7
    • 2 days ago
  • @dian11nofitasari2 days ago
  • Reposted from @bukuanak.grasindo  (@get_regrann ) - Namun, ada satu sapi Gumbi yang mogok makan. Gumbi si penggembala sapi jadi bingung. Kenapa ya sapi Gumbi mogok makan? Temukan kisahnya di Cerita dan Lagu Anak. Moms bisa ajak Si Kecil membaca cerita, mewarnai latar cerita, dan melakukan aktivitas lainnya. Seperti menulis, menggunting, menempel, menyusun gambar, membuat prakarya, mencari kata dan board game. . . Dapatkan buku Cerita dan lagu Anak untuk SD Usia 6-8 tahun di toko buku @Gramediabooks  terdekat . . #dongeng  #dongenganak  #dongengsebelumtidur  #dongengsunda  #bukudongeng  #bukudongenganak  #sayamendongeng  #ayodongengindonesia  #dongenganakindonesia  #dongengsepanjangmasa  #kumpulandongeng  #dongengklasik  #haridongengnasional  #jualbukudongenganak  - #regrann 
  • Reposted from @bukuanak.grasindo  (@get_regrann ) - Namun, ada satu sapi Gumbi yang mogok makan. Gumbi si penggembala sapi jadi bingung. Kenapa ya sapi Gumbi mogok makan? Temukan kisahnya di Cerita dan Lagu Anak. Moms bisa ajak Si Kecil membaca cerita, mewarnai latar cerita, dan melakukan aktivitas lainnya. Seperti menulis, menggunting, menempel, menyusun gambar, membuat prakarya, mencari kata dan board game. . . Dapatkan buku Cerita dan lagu Anak untuk SD Usia 6-8 tahun di toko buku @Gramediabooks  terdekat . . #dongeng  #dongenganak  #dongengsebelumtidur  #dongengsunda  #bukudongeng  #bukudongenganak  #sayamendongeng  #ayodongengindonesia  #dongenganakindonesia  #dongengsepanjangmasa  #kumpulandongeng  #dongengklasik  #haridongengnasional  #jualbukudongenganak  - #regrann 

    • 22
    • 0
    • 2 days ago
  • @bukuanak.grasindo3 days ago
  • Namun, ada satu sapi Gumbi yang mogok makan. Gumbi si penggembala sapi jadi bingung. Kenapa ya sapi Gumbi mogok makan? Temukan kisahnya di Cerita dan Lagu Anak. Moms bisa ajak Si Kecil membaca cerita, mewarnai latar cerita, dan melakukan aktivitas lainnya. Seperti menulis, menggunting, menempel, menyusun gambar, membuat prakarya, mencari kata dan board game. . . Dapatkan buku Cerita dan lagu Anak untuk SD Usia 6-8 tahun di toko buku @Gramediabooks  terdekat . . #dongeng  #dongenganak  #dongengsebelumtidur  #dongengsunda  #bukudongeng  #bukudongenganak  #sayamendongeng  #ayodongengindonesia  #dongenganakindonesia  #dongengsepanjangmasa  #kumpulandongeng  #dongengklasik  #haridongengnasional  #jualbukudongenganak 
  • Namun, ada satu sapi Gumbi yang mogok makan. Gumbi si penggembala sapi jadi bingung. Kenapa ya sapi Gumbi mogok makan? Temukan kisahnya di Cerita dan Lagu Anak. Moms bisa ajak Si Kecil membaca cerita, mewarnai latar cerita, dan melakukan aktivitas lainnya. Seperti menulis, menggunting, menempel, menyusun gambar, membuat prakarya, mencari kata dan board game. . . Dapatkan buku Cerita dan lagu Anak untuk SD Usia 6-8 tahun di toko buku @Gramediabooks  terdekat . . #dongeng  #dongenganak  #dongengsebelumtidur  #dongengsunda  #bukudongeng  #bukudongenganak  #sayamendongeng  #ayodongengindonesia  #dongenganakindonesia  #dongengsepanjangmasa  #kumpulandongeng  #dongengklasik  #haridongengnasional  #jualbukudongenganak 

    • 21
    • 5
    • 3 days ago
  • @bukuanak.grasindo6 days ago
  • Kisah Bangun Hijau dan Bangun Merah mengajarkan kita untuk memperlakukan Kakak atau Adik kita dengan penuh kasih sayang dan jangan menyakiti mereka. . . Sebab, perbuatan semena-mena terhadap orang lain adalah perbuatan tercela yang kelak akan mendapatkan balasannya. . #bawangmerahbawangputih  #dongeng  #dongenganak  #dongengsebelumtidur  #dongengsunda  #bukudongeng  #bukudongenganak  #sayamendongeng  #ayodongengindonesia  #dongenganakindonesia  #dongengsepanjangmasa  #kumpulandongeng  #dongengklasik  #haridongengnasional  #jualbukudongenganak 
  • Kisah Bangun Hijau dan Bangun Merah mengajarkan kita untuk memperlakukan Kakak atau Adik kita dengan penuh kasih sayang dan jangan menyakiti mereka. . . Sebab, perbuatan semena-mena terhadap orang lain adalah perbuatan tercela yang kelak akan mendapatkan balasannya. . #bawangmerahbawangputih  #dongeng  #dongenganak  #dongengsebelumtidur  #dongengsunda  #bukudongeng  #bukudongenganak  #sayamendongeng  #ayodongengindonesia  #dongenganakindonesia  #dongengsepanjangmasa  #kumpulandongeng  #dongengklasik  #haridongengnasional  #jualbukudongenganak 

    • 33
    • 0
    • 6 days ago
  • @rifalsaefulhidayat1 week ago
  • Grand Hotel Lembang
  • Benar adanya,bahwa kebahagiaan itu letaknya ada dalam syukur.#pasanggiri  #senisundajawabarat  #dongengsunda 
  • Benar adanya,bahwa kebahagiaan itu letaknya ada dalam syukur.#pasanggiri  #senisundajawabarat  #dongengsunda 

    • 87
    • 2
    • 1 week ago
  • @kasaroengtvbarudak1 week ago
  • Assalamualaikum Wr Wb... Berdasarkan cerita dari kakek moyang dan Nenek Moyang kita, yang intinya kita jadi manusia harus berilmu seperti ilmu padi, dan jangan punya sifat NETEULI (pendendam)apalagi sampai dendam kesumat, kita harus bisa saling memaafkan sesama saudara. Silih Asah, Silih Asih, Silih Asuh. -CHAPTER 2 Segala Maaf atas Kekurangannya. Kedepannya Insyaallah lebih baik lagi😊 Soon Chapter 3,Antosan. Only on yutube,link on bio.#saurabah  #ceukkolot  #dongengsunda  #bodorsunda #purwakartaistimewa  #purwakarta #sunda  #caritasunda  #papatahsunda  #barayajuned  Punten😂 @dedimulyadi71  @purwakartazamannow @purwakarta_repost @nopriadjieredy  @muhamadirhsan28_new  @ramdan4973  @waisfebriansyah_  @moons_thea  Subscribe Like comen n share 🤩 hturnuhun trmksh Wassalamu'alaikum wr wb..
  • Assalamualaikum Wr Wb... Berdasarkan cerita dari kakek moyang dan Nenek Moyang kita, yang intinya kita jadi manusia harus berilmu seperti ilmu padi, dan jangan punya sifat NETEULI (pendendam)apalagi sampai dendam kesumat, kita harus bisa saling memaafkan sesama saudara. Silih Asah, Silih Asih, Silih Asuh. -CHAPTER 2 Segala Maaf atas Kekurangannya. Kedepannya Insyaallah lebih baik lagi😊 Soon Chapter 3,Antosan. Only on yutube,link on bio.#saurabah  #ceukkolot  #dongengsunda  #bodorsunda #purwakartaistimewa  #purwakarta #sunda  #caritasunda  #papatahsunda  #barayajuned  Punten😂 @dedimulyadi71  @purwakartazamannow @purwakarta_repost @nopriadjieredy  @muhamadirhsan28_new  @ramdan4973  @waisfebriansyah_  @moons_thea  Subscribe Like comen n share 🤩 hturnuhun trmksh Wassalamu'alaikum wr wb..

    • 4
    • 1
    • 1 week ago
  • @smanci_xips41 week ago
  • Praktek Sunda Sukses✊😂 - -#dongengsunda  #xips4 
  • Praktek Sunda Sukses✊😂 - -#dongengsunda  #xips4 

    • 27
    • 0
    • 1 week ago
  • @ki_mehonk1 week ago
  • Prang_preng_prong persi sunda#sundagaya  #dongengsunda  #ngacapraksunda 
  • Prang_preng_prong persi sunda#sundagaya  #dongengsunda  #ngacapraksunda 

    • 15
    • 6
    • 1 week ago
  • @ivansofian_3 weeks ago
  • Pasaleman
  • Rindu rumah sendiri. Rindu halaman yang masih wangi tanah,tiap kali hujan turun di akhir kemarau. Ada banyak petuah terdengar di dapur,tungku dan kayu bakar tertata rapi. Siur siur suara sapu lidi menyapa dedaunan dan angin hembuskan semua ingatan itu. 20 tahun yang aku mengira2 akan seperti apa dan jadi apa aku nanti. Dan kini dera moderenisasi menggerus semua nilai-nilai yang tidak akan pernah kita temui,saat itu 20 tahun yang lalu. Dan aku masih rindu rumah dan segala wewangian yang aku temui kala itu. . . .#kampunghalaman #rindujauh #rindurumah #rindukampunghalaman #tempodulu #1990 #akuyangdulu #masalalu #inmemory #pasaleman #waled #cirebon #dongengsunda #kuningan. 
  • Rindu rumah sendiri. Rindu halaman yang masih wangi tanah,tiap kali hujan turun di akhir kemarau. Ada banyak petuah terdengar di dapur,tungku dan kayu bakar tertata rapi. Siur siur suara sapu lidi menyapa dedaunan dan angin hembuskan semua ingatan itu. 20 tahun yang aku mengira2 akan seperti apa dan jadi apa aku nanti. Dan kini dera moderenisasi menggerus semua nilai-nilai yang tidak akan pernah kita temui,saat itu 20 tahun yang lalu. Dan aku masih rindu rumah dan segala wewangian yang aku temui kala itu. . . .#kampunghalaman #rindujauh #rindurumah #rindukampunghalaman #tempodulu #1990 #akuyangdulu #masalalu #inmemory #pasaleman #waled #cirebon #dongengsunda #kuningan. 

    • 67
    • 5
    • 3 weeks ago
  • @fiksisunda3 weeks ago
  • LAMUN KEYENG TANGTU PARENG . "Ka dieu, bageur, tingali itu dina tipi geura, aya tukang bubur naék haji. Aya ku hébat, nya? Ninggang kana paribasa, 'lamun keyeng tangtu pareng', tah kitu pisan," pokpokan Ma Juju ka Unah, anak bungsuna nu kakara nincak kelas opat SD. "Kumaha kitu hartosna, Ma?" budak téh némbalan bari nyampeurkeun. "Enya kitu, Unah ..., ari dikeureuyeuh tur ditarékahan kalawan daria mah, teu burung laksana pamaksudan éta tukang bubur téh," tandes emana. Budak unggut-unggutan bari mencrong layar tipi. "Uhun, Ma. Unah gé janten tambih sumanget atuh badé ngudag cita-cita." Indungna marahmay, geuwat nangkeup budak anu langsung ugat-uget hayangeun leupas. "Naon cita-cita anak Ema téh kitu?" Ma Juju ngusapan. "Unah mah hoyong janten yutuber sapertos Ka Icis, Ma ...." . Mangga dihaturanan follow @fiksisunda , lur. Hatur nuhun. 🙏 . #babasan  #paribasa  #fiksisunda  #sunda  #basasunda  #fiksi  #cartitasunda  #dongengsunda  #nyunda  #bodorsunda  #caritalucu  #hahaha  #jawabarat  #caritapondok 
  • LAMUN KEYENG TANGTU PARENG . "Ka dieu, bageur, tingali itu dina tipi geura, aya tukang bubur naék haji. Aya ku hébat, nya? Ninggang kana paribasa, 'lamun keyeng tangtu pareng', tah kitu pisan," pokpokan Ma Juju ka Unah, anak bungsuna nu kakara nincak kelas opat SD. "Kumaha kitu hartosna, Ma?" budak téh némbalan bari nyampeurkeun. "Enya kitu, Unah ..., ari dikeureuyeuh tur ditarékahan kalawan daria mah, teu burung laksana pamaksudan éta tukang bubur téh," tandes emana. Budak unggut-unggutan bari mencrong layar tipi. "Uhun, Ma. Unah gé janten tambih sumanget atuh badé ngudag cita-cita." Indungna marahmay, geuwat nangkeup budak anu langsung ugat-uget hayangeun leupas. "Naon cita-cita anak Ema téh kitu?" Ma Juju ngusapan. "Unah mah hoyong janten yutuber sapertos Ka Icis, Ma ...." . Mangga dihaturanan follow @fiksisunda , lur. Hatur nuhun. 🙏 . #babasan  #paribasa  #fiksisunda  #sunda  #basasunda  #fiksi  #cartitasunda  #dongengsunda  #nyunda  #bodorsunda  #caritalucu  #hahaha  #jawabarat  #caritapondok 

    • 15
    • 0
    • 3 weeks ago
  • @naratas_distro3 weeks ago
  • GUNAKEUN CARA NU BENER..!! Rek dihaja atawa heunteu, sapopoe urang pasti pinaggih jeung nu ngarana kokotor rek saeutik, rek loba, rek leutik, rek gede. Kangaranan kokotor alusna mah kudu diberesihan da ilaharna manusa mah resep kanu hal-hal anu 'beresih'. Cara ngaberesihana rupa-rupa gumantung naon anu rek diberesihanana jeung naon anu ngotoranana. . Contona, meja kai nu kotor ku kebul bisa diberesihan ku kamoceng atawa ku elap kaen. Baju nu kotor ku kesang jeung ku daki bisa diberesihan ku sabun. Tah lamun leungeun kakotoran ku cet kai, teu bisa diberesihan ku kamoceng, elap, atawa ukur ku sabun tapi butuh tinner atawa terpentin tuluy dikumbah ku sabun bari make cai. . Nyakitu deui lamun urang rek muka skrup atawa baud kudu ngagunakaeun alat anu bener jeung sarimbag sangkan eta skrup teh bisa kabuka kalawan teu ngaruksak nu sejena. . Dina kahirupan oge jigana ampir mirip jeung conto-conto tadi nalika urang nyanghareupan hiji masalah. Contona mun urang rek ngelingan batur sangkan bisa bener atawa bisi cilaka. Tangtuna kudu dibedakeun cara ngelingan ka kolot, ka batur saumur, ka sahandapeun atawa ka budak sorangan, boh basana boh waktuna. Maksudnya sangkan pepeling bisa nepi kalawan hade. Ceuk kolot mah mun dina mereskeun masalah teh kudu bisa 'Caina herang laukna beunang'. . Hapunten. Diantos koreksian ti para sepuh. Haturnuhun. . galeri-iket.com#nasehat  #nasihat  #pepeling  #basasunda  #urangsunda  #paribasasunda  #dongengsunda  #caritasunda  .
  • GUNAKEUN CARA NU BENER..!! Rek dihaja atawa heunteu, sapopoe urang pasti pinaggih jeung nu ngarana kokotor rek saeutik, rek loba, rek leutik, rek gede. Kangaranan kokotor alusna mah kudu diberesihan da ilaharna manusa mah resep kanu hal-hal anu 'beresih'. Cara ngaberesihana rupa-rupa gumantung naon anu rek diberesihanana jeung naon anu ngotoranana. . Contona, meja kai nu kotor ku kebul bisa diberesihan ku kamoceng atawa ku elap kaen. Baju nu kotor ku kesang jeung ku daki bisa diberesihan ku sabun. Tah lamun leungeun kakotoran ku cet kai, teu bisa diberesihan ku kamoceng, elap, atawa ukur ku sabun tapi butuh tinner atawa terpentin tuluy dikumbah ku sabun bari make cai. . Nyakitu deui lamun urang rek muka skrup atawa baud kudu ngagunakaeun alat anu bener jeung sarimbag sangkan eta skrup teh bisa kabuka kalawan teu ngaruksak nu sejena. . Dina kahirupan oge jigana ampir mirip jeung conto-conto tadi nalika urang nyanghareupan hiji masalah. Contona mun urang rek ngelingan batur sangkan bisa bener atawa bisi cilaka. Tangtuna kudu dibedakeun cara ngelingan ka kolot, ka batur saumur, ka sahandapeun atawa ka budak sorangan, boh basana boh waktuna. Maksudnya sangkan pepeling bisa nepi kalawan hade. Ceuk kolot mah mun dina mereskeun masalah teh kudu bisa 'Caina herang laukna beunang'. . Hapunten. Diantos koreksian ti para sepuh. Haturnuhun. . galeri-iket.com#nasehat  #nasihat  #pepeling  #basasunda  #urangsunda  #paribasasunda  #dongengsunda  #caritasunda  .

    • 25
    • 0
    • 3 weeks ago
  • @amas_noer_syamsi3 weeks ago
  • @ #REPOST 🙏 """"""""""""""""""""""""" HAMPANG TAPI NGEUSI Urang tangtu geus pada apal kana kurupuk blek nu ilahar dijual di warung-warung, malahan kiwari geus nepi ka restoran gede jeung swalayan. Eta kadaharan teh hampang, rangu, jeung hargana teu mahal, malah rasana oge biasa wae teu jiga kadaharan lian nu rupa-rupa rasana. . Lian ti hampang jeung rangu bari gizina saeutik (cenah) tapi bisa mere pangaruh gede. Bisa nambah sumanget jeung rampus kana dahar. Lamun urang ngalotek, ngarujak, atawa ngareuceuh jigana kurupuk mah wajib aya. Nyakitu deui mun keur dahar jeung angeun atawa jeung nu sejena nu kurang 'afdol' mun teu dibarengan ku kurupuk. . Sakapeung kuring mah sok nganggap enteng ka batur pedah gawe jeung kabisana saeutik padahal mindeng pisan nu saeutik eta nu karasa nulungan mah. . Omat, ulah nyapelekeun pagawean jeung jasa batur najan saeutik. Saeutik soteh ceuk urang, can tangtu ceuk nu migawena mah, ulah siga kalakuan kuring baheula... Keun wae batur mah nganggap ka urang teu boga jasa atawa nganggap enteng kana jasa urang sok sanajan geus bebeakan gawe da Allah mah maha uninga. Bener nya lur...?? #nasehat  #basasunda  #paribasasunda  #pepeling  #piwejang  #caritasunda  #dongengsunda  #gerentes 
  • @ #REPOST 🙏 """"""""""""""""""""""""" HAMPANG TAPI NGEUSI Urang tangtu geus pada apal kana kurupuk blek nu ilahar dijual di warung-warung, malahan kiwari geus nepi ka restoran gede jeung swalayan. Eta kadaharan teh hampang, rangu, jeung hargana teu mahal, malah rasana oge biasa wae teu jiga kadaharan lian nu rupa-rupa rasana. . Lian ti hampang jeung rangu bari gizina saeutik (cenah) tapi bisa mere pangaruh gede. Bisa nambah sumanget jeung rampus kana dahar. Lamun urang ngalotek, ngarujak, atawa ngareuceuh jigana kurupuk mah wajib aya. Nyakitu deui mun keur dahar jeung angeun atawa jeung nu sejena nu kurang 'afdol' mun teu dibarengan ku kurupuk. . Sakapeung kuring mah sok nganggap enteng ka batur pedah gawe jeung kabisana saeutik padahal mindeng pisan nu saeutik eta nu karasa nulungan mah. . Omat, ulah nyapelekeun pagawean jeung jasa batur najan saeutik. Saeutik soteh ceuk urang, can tangtu ceuk nu migawena mah, ulah siga kalakuan kuring baheula... Keun wae batur mah nganggap ka urang teu boga jasa atawa nganggap enteng kana jasa urang sok sanajan geus bebeakan gawe da Allah mah maha uninga. Bener nya lur...?? #nasehat  #basasunda  #paribasasunda  #pepeling  #piwejang  #caritasunda  #dongengsunda  #gerentes 

    • 10
    • 0
    • 3 weeks ago
  • @naratas_distro3 weeks ago
  • Kp. Sukamanah Rw 03 Desa Bojongkunci Kecamatan Pameungpeuk
  • HAMPANG TAPI NGEUSI Urang tangtu geus pada apal kana kurupuk blek nu ilahar dijual di warung-warung, malahan kiwari geus nepi ka restoran gede jeung swalayan. Eta kadaharan teh hampang, rangu, jeung hargana teu mahal, malah rasana oge biasa wae teu jiga kadaharan lian nu rupa-rupa rasana. . Lian ti hampang jeung rangu bari gizina saeutik (cenah) tapi bisa mere pangaruh gede. Bisa nambah sumanget jeung rampus kana dahar. Lamun urang ngalotek, ngarujak, atawa ngareuceuh jigana kurupuk mah wajib aya. Nyakitu deui mun keur dahar jeung angeun atawa jeung nu sejena nu kurang 'afdol' mun teu dibarengan ku kurupuk. . Sakapeung kuring mah sok nganggap enteng ka batur pedah gawe jeung kabisana saeutik padahal mindeng pisan nu saeutik eta nu karasa nulungan mah. . Omat, ulah nyapelekeun pagawean jeung jasa batur najan saeutik. Saeutik soteh ceuk urang, can tangtu ceuk nu migawena mah, ulah siga kalakuan kuring baheula... Keun wae batur mah nganggap ka urang teu boga jasa atawa nganggap enteng kana jasa urang sok sanajan geus bebeakan gawe da Allah mah maha uninga. Bener nya lur...?? #nasehat  #basasunda  #paribasasunda  #pepeling  #piwejang  #caritasunda  #dongengsunda  #gerentes 
  • HAMPANG TAPI NGEUSI Urang tangtu geus pada apal kana kurupuk blek nu ilahar dijual di warung-warung, malahan kiwari geus nepi ka restoran gede jeung swalayan. Eta kadaharan teh hampang, rangu, jeung hargana teu mahal, malah rasana oge biasa wae teu jiga kadaharan lian nu rupa-rupa rasana. . Lian ti hampang jeung rangu bari gizina saeutik (cenah) tapi bisa mere pangaruh gede. Bisa nambah sumanget jeung rampus kana dahar. Lamun urang ngalotek, ngarujak, atawa ngareuceuh jigana kurupuk mah wajib aya. Nyakitu deui mun keur dahar jeung angeun atawa jeung nu sejena nu kurang 'afdol' mun teu dibarengan ku kurupuk. . Sakapeung kuring mah sok nganggap enteng ka batur pedah gawe jeung kabisana saeutik padahal mindeng pisan nu saeutik eta nu karasa nulungan mah. . Omat, ulah nyapelekeun pagawean jeung jasa batur najan saeutik. Saeutik soteh ceuk urang, can tangtu ceuk nu migawena mah, ulah siga kalakuan kuring baheula... Keun wae batur mah nganggap ka urang teu boga jasa atawa nganggap enteng kana jasa urang sok sanajan geus bebeakan gawe da Allah mah maha uninga. Bener nya lur...?? #nasehat  #basasunda  #paribasasunda  #pepeling  #piwejang  #caritasunda  #dongengsunda  #gerentes 

    • 44
    • 0
    • 3 weeks ago
  • @jualbukubandung1 month ago
  • *Jual Buku Bekas* Dongeng-Dongeng ti Karawang-Darpan ✓Warna kertas putih ✓ Belum disampul plastik ✓Keadaan buku masih 100% bagus karena tidak terdapat kerusakan ✓ Tidak terdapat pembatas buku ✓ Belum pernah dibaca ✓Buku baru ✓ Keadaan dalam lembaran buku masih sangat rapih Rp. 22.000 Hubungi Kontak WA: 081546711666 Bandung, Indonesia#hadiahsamsudi  #rancage  #hadiahrancage  #dongengkarawang  #darpan  #bukuceritasunda  #bukuceritaanak  #bukudongeng  #bukusunda  #ceritasunda  #dongengsunda  #ngamumulesunda  #jualbukumurah  #pustakajaya  #jualbukusunda  #kiblat  #penerbitkiblat  #gramediacirebon  #gramediabandung  #palasari  #landmark  #booksale  #penerbitkiblat 
  • *Jual Buku Bekas* Dongeng-Dongeng ti Karawang-Darpan ✓Warna kertas putih ✓ Belum disampul plastik ✓Keadaan buku masih 100% bagus karena tidak terdapat kerusakan ✓ Tidak terdapat pembatas buku ✓ Belum pernah dibaca ✓Buku baru ✓ Keadaan dalam lembaran buku masih sangat rapih Rp. 22.000 Hubungi Kontak WA: 081546711666 Bandung, Indonesia#hadiahsamsudi  #rancage  #hadiahrancage  #dongengkarawang  #darpan  #bukuceritasunda  #bukuceritaanak  #bukudongeng  #bukusunda  #ceritasunda  #dongengsunda  #ngamumulesunda  #jualbukumurah  #pustakajaya  #jualbukusunda  #kiblat  #penerbitkiblat  #gramediacirebon  #gramediabandung  #palasari  #landmark  #booksale  #penerbitkiblat 

    • 3
    • 0
    • 1 month ago
  • @urang_sunda01 month ago
  • Boga incu teh gelo#urangsundanyarita  #caritasunda  #dongengsunda 
    • 3
    • 0
    • 1 month ago
  • @curhatansunda221 month ago
  • Maaf brother guys,si aku nya baru upload,di karena kan si aku nya baru ada kuota :-(( #curhatansunda  #lulucuan  #dongengsunda  #cipanasbisa  #cipanas  #cianjur  #jawabarat 
  • Maaf brother guys,si aku nya baru upload,di karena kan si aku nya baru ada kuota :-(( #curhatansunda  #lulucuan  #dongengsunda  #cipanasbisa  #cipanas  #cianjur  #jawabarat 

    • 6
    • 0
    • 1 month ago
  • @luqysport1 month ago
  • Dongeng curug ajaib (18+) #dongeng  #dongengsunda  #hiburan 
  • Dongeng curug ajaib (18+) #dongeng  #dongengsunda  #hiburan 

    • 7
    • 0
    • 1 month ago
  • @degiracell1 month ago
  • 🤣🤣🤣🙈🙈🙉 stres,#hiburanmalam  #dongengsunda  #komedi # 
  • 🤣🤣🤣🙈🙈🙉 stres,#hiburanmalam  #dongengsunda  #komedi # 

    • 12
    • 3
    • 1 month ago
  • @official.gerentes1 month ago
  • TÉKNOLOGI Kamajuan téknologi mah saperti péso nu seukeut. Bisa méré mangpaat jeung bisa ngabahayakeun gumantung cara ngagunakeunana.#quotesunda  #papatahkolot #pepelingsunda  #nasehatsunda #katamutiarasunda  #katabijaksunda  #sunda  #nyunda  #kasundaan  #ngamumule  #saveourculture  #jawabarat  #explorebandungbarat  #explorebandung  #explorenusantara  #budaya  #paribasasunda  #basasunda  #dongengsunda  #caritasunda 
  • TÉKNOLOGI Kamajuan téknologi mah saperti péso nu seukeut. Bisa méré mangpaat jeung bisa ngabahayakeun gumantung cara ngagunakeunana.#quotesunda  #papatahkolot #pepelingsunda  #nasehatsunda #katamutiarasunda  #katabijaksunda  #sunda  #nyunda  #kasundaan  #ngamumule  #saveourculture  #jawabarat  #explorebandungbarat  #explorebandung  #explorenusantara  #budaya  #paribasasunda  #basasunda  #dongengsunda  #caritasunda 

    • 69
    • 0
    • 1 month ago
  • @pangsidaniket1 month ago
  • KUDU INGET JASA BATUR Manusa mah teu bisa hirup sorangan tapi butuh bantuan batur. Manusa mah boga kaunggulan tapi boga kakurangan. Manusa mah teu sampurna tapi butuh batur sangkan silih sampurnakeun.#quotesunda  #papatahkolot #pepelingsunda  #nasehatsunda #katamutiarasunda  #katabijaksunda  #sunda  #nyunda  #kasundaan  #ngamumule  #saveourculture  #jawabarat  #explorebandungbarat  #explorebandung  #explorenusantara  #budaya  #paribasasunda  #basasunda  #dongengsunda  #caritasunda 
  • KUDU INGET JASA BATUR Manusa mah teu bisa hirup sorangan tapi butuh bantuan batur. Manusa mah boga kaunggulan tapi boga kakurangan. Manusa mah teu sampurna tapi butuh batur sangkan silih sampurnakeun.#quotesunda  #papatahkolot #pepelingsunda  #nasehatsunda #katamutiarasunda  #katabijaksunda  #sunda  #nyunda  #kasundaan  #ngamumule  #saveourculture  #jawabarat  #explorebandungbarat  #explorebandung  #explorenusantara  #budaya  #paribasasunda  #basasunda  #dongengsunda  #caritasunda 

    • 134
    • 0
    • 1 month ago
  • @pangsidaniket1 month ago
  • IBARAT CAI Manusa mah ibarat cai nu ngalir ti curug. Asalna beresih beuki jauh beuki kiruh kusabab sabangsaning kokotor. Supaya éta cai beresih deui jeung bisa meresihan, tangtu butuh prosés nu teu gampang. Kudu disaring ku alat jeung kucara nu sarimbag jeung kokotorna.#nyunda  #sunda  #ngamumule #kasundaan  #basasunda #paribasasunda #nasehatsunda  #pepelingsunda  #wejangan  #katamutiarasunda  #katabijaksunda  #quotesunda  #saveourculture  #budaya  #seni  #adat  #bandung  #jawabarat  #explorebandung  #nusantara  #dongengsunda  #diajarsunda 
  • IBARAT CAI Manusa mah ibarat cai nu ngalir ti curug. Asalna beresih beuki jauh beuki kiruh kusabab sabangsaning kokotor. Supaya éta cai beresih deui jeung bisa meresihan, tangtu butuh prosés nu teu gampang. Kudu disaring ku alat jeung kucara nu sarimbag jeung kokotorna.#nyunda  #sunda  #ngamumule #kasundaan  #basasunda #paribasasunda #nasehatsunda  #pepelingsunda  #wejangan  #katamutiarasunda  #katabijaksunda  #quotesunda  #saveourculture  #budaya  #seni  #adat  #bandung  #jawabarat  #explorebandung  #nusantara  #dongengsunda  #diajarsunda 

    • 56
    • 0
    • 1 month ago
  • @official.gerentes1 month ago
  • CIRI JALMA BEUNGHAR Harta loba bru di juru bro di panto ngalayah di tengah imah. Kandaraan loba, imah dimamana, sawah jeung kebon lega, waruga séhat, hutang teu boga, duit teu kawadahan, jabatan luhur, pokona sagala aya. Naha nu kitu nu disebut jalma beunghar téh? Cikan béjaan kuring.#sunda  #kasundaan  #ngamumule  #nyunda  #dongengsunda  #saveourculture  #senisunda  #budayasunda  #adatsunda  #basasunda  #paribasasunda  #katamutiarasunda  #explorebandung  #urangsunda  #nasehat  #produsenpangsi  #iketsunda  #caritasunda  #quotesunda  #paguyuban  #banyolsunda  #bodorsunda  #gerentes  #bobodoransunda  #explorenusantara 
  • CIRI JALMA BEUNGHAR Harta loba bru di juru bro di panto ngalayah di tengah imah. Kandaraan loba, imah dimamana, sawah jeung kebon lega, waruga séhat, hutang teu boga, duit teu kawadahan, jabatan luhur, pokona sagala aya. Naha nu kitu nu disebut jalma beunghar téh? Cikan béjaan kuring.#sunda  #kasundaan  #ngamumule  #nyunda  #dongengsunda  #saveourculture  #senisunda  #budayasunda  #adatsunda  #basasunda  #paribasasunda  #katamutiarasunda  #explorebandung  #urangsunda  #nasehat  #produsenpangsi  #iketsunda  #caritasunda  #quotesunda  #paguyuban  #banyolsunda  #bodorsunda  #gerentes  #bobodoransunda  #explorenusantara 

    • 73
    • 1
    • 1 month ago
  • @eh_arisia1 month ago
  • West Java
  • Salasa hiji alesan lalaki milih keneh ngabonceng awewe daripada dibonceng ku awewe... Nu gs ngalamanmah pasti apal rurr betapa taeunnya geuning😹#sunda  #ngacapruk  #ngacapruksunda  #ngacaprukday  #dagelansunda  #dagelanbandung  #garuthits  #bandunghits  #katakatabijak  #katakatabijak  #katabijak  #memesunda  #quotesunda  #tasikhitz  #bodorsunda  #barudaksunda  #sundanese  #halikkuaing  #cakakak  #bobodoransunda  #aingsunda  #sundakocak  #dongengsunda  #kumahadinyawelah  #kumahaaing  #bobotoh  #bobotoh_hits 
  • Salasa hiji alesan lalaki milih keneh ngabonceng awewe daripada dibonceng ku awewe... Nu gs ngalamanmah pasti apal rurr betapa taeunnya geuning😹#sunda  #ngacapruk  #ngacapruksunda  #ngacaprukday  #dagelansunda  #dagelanbandung  #garuthits  #bandunghits  #katakatabijak  #katakatabijak  #katabijak  #memesunda  #quotesunda  #tasikhitz  #bodorsunda  #barudaksunda  #sundanese  #halikkuaing  #cakakak  #bobodoransunda  #aingsunda  #sundakocak  #dongengsunda  #kumahadinyawelah  #kumahaaing  #bobotoh  #bobotoh_hits 

    • 3
    • 0
    • 1 month ago
  • @ratna_cahyaning_tiyas1 month ago
  • Suantenna halimpuh pisan.... Carita na bikin penasaran sareng pinuh ku misteri.... Hayu baraya pencinta dongeng ngadangukeun lalakon Misteri Persunggihan Kuntilanak.#dongengsunda  #pencintadongengsunda #ncingadnan 
  • Suantenna halimpuh pisan.... Carita na bikin penasaran sareng pinuh ku misteri.... Hayu baraya pencinta dongeng ngadangukeun lalakon Misteri Persunggihan Kuntilanak.#dongengsunda  #pencintadongengsunda #ncingadnan 

    • 3
    • 0
    • 1 month ago
  • @ratna_cahyaning_tiyas1 month ago
  • Jadi teu nya ceu esih sareng kang tatang Ka gunung sumbing bade muja ngalab kabengharan persunggihan kuntilanak ...#ncingadnan  #dongengsunda 
  • Jadi teu nya ceu esih sareng kang tatang Ka gunung sumbing bade muja ngalab kabengharan persunggihan kuntilanak ...#ncingadnan  #dongengsunda 

    • 6
    • 0
    • 1 month ago
  • @ratna_cahyaning_tiyas1 month ago
  • Kisah cinta kang rawing pada saraswati....😘😘😘😘😘😘#dongengsunda  #doradori 
  • Kisah cinta kang rawing pada saraswati....😘😘😘😘😘😘#dongengsunda  #doradori 

    • 14
    • 9
    • 1 month ago
  • @ratna_cahyaning_tiyas1 month ago
  • Carita anyar ..... Rame pisan Doana mugi dugika tamat jujutan carita dongengna. #dongengsunda  #wakumis 
  • Carita anyar ..... Rame pisan Doana mugi dugika tamat jujutan carita dongengna. #dongengsunda  #wakumis 

    • 9
    • 0
    • 1 month ago
  • @ratna_cahyaning_tiyas1 month ago
  • Keseruan dongeng Si Keling bocah sakti..#RADIO  CAKRA bandung #dongengsunda  #doradori 
  • Keseruan dongeng Si Keling bocah sakti..#RADIO  CAKRA bandung #dongengsunda  #doradori 

    • 6
    • 4
    • 1 month ago
  • @baphau991 month ago
  • Batur mah bobogohanteh nga 2 nga 3 bahkan nu nga 5 g Aya 😑 _ .Naha Ari _ane_ hayang nga 1 jeng maneh Ge, meni Hesse .. 😄😅 _#pendaki_bogor #pbkorwilselatan  #simpulSelatan  _#pendakisunda  #bogorkasohor #urangsundaasli  #dongengsunda #jawabarat  #keunAntep  😑
  • Batur mah bobogohanteh nga 2 nga 3 bahkan nu nga 5 g Aya 😑 _ .Naha Ari _ane_ hayang nga 1 jeng maneh Ge, meni Hesse .. 😄😅 _#pendaki_bogor #pbkorwilselatan  #simpulSelatan  _#pendakisunda  #bogorkasohor #urangsundaasli  #dongengsunda #jawabarat  #keunAntep  😑

    • 17
    • 18
    • 1 month ago
  • @ratna_cahyaning_tiyas1 month ago
  • Ini lalakon demit curug sanghiang. Masih dari pendongeng Almarhum mang barna. Semoga lengkap aja seri nya....#dongengsunda  #dongengmangbarna 
  • Ini lalakon demit curug sanghiang. Masih dari pendongeng Almarhum mang barna. Semoga lengkap aja seri nya....#dongengsunda  #dongengmangbarna 

    • 10
    • 0
    • 1 month ago
  • @saulinan_crew2 months ago
  • Kegiatan shoot kedua di malam hari.. Minta do'anya ya dak supados janten vidio anu mangfaat sareng janten tontonan anu bisa jadi tuntunan..tunggu vidiona di chanel saulinan official dan kunjung chanel kami agar kami bisa terus berkarya... Haturnuhun dak... Jaaaattttt.....pijaaatttt..piling 😁😁 @yusefrock  @yusupakbar  @wilmanumara  @zuperbenz  @apin3333  @andrinuka  . .#shooting  #picture  #behindthescenes  #filmpendeksunda  #filmpendekcomedy  #youtuber  #youtuberindonesia  #youtube  #saulinanofficial  #harumansari  #ujungberungbandung  #bandung  #jawabarat  #film  #karyaseni  #pictureoftheday  #fotoshoot  #fotografer  #sanguan  #budayasunda  #dongengsunda  #urangsunda  #mangkabayan 
  • Kegiatan shoot kedua di malam hari.. Minta do'anya ya dak supados janten vidio anu mangfaat sareng janten tontonan anu bisa jadi tuntunan..tunggu vidiona di chanel saulinan official dan kunjung chanel kami agar kami bisa terus berkarya... Haturnuhun dak... Jaaaattttt.....pijaaatttt..piling 😁😁 @yusefrock  @yusupakbar  @wilmanumara  @zuperbenz  @apin3333  @andrinuka  . .#shooting  #picture  #behindthescenes  #filmpendeksunda  #filmpendekcomedy  #youtuber  #youtuberindonesia  #youtube  #saulinanofficial  #harumansari  #ujungberungbandung  #bandung  #jawabarat  #film  #karyaseni  #pictureoftheday  #fotoshoot  #fotografer  #sanguan  #budayasunda  #dongengsunda  #urangsunda  #mangkabayan 

    • 20
    • 17
    • 2 months ago
  • @jafraabdulatif2 months ago
  • Bandung
  • Cerita kali ini Urang salaku urang Sunda sakuduna era ku bangsa deungeun anu katingalina leuwih soson-soson dina ngalestarikeun budaya lokal anu kaancam sirna. Lain ngan ukur di Indonesia, budaya globalisasi mangsa kiwari geus ngancam kabudayaan lokal di mana-mana Hayukeun ah @dede.irawan49  #dongengsunda  #wayangkulit  #wayanggoleksunda  #dewala  #sicepot  #dalangsunda  #budayasunda  #sundabagja  #jawabarat #tatarucingan 
  • Cerita kali ini Urang salaku urang Sunda sakuduna era ku bangsa deungeun anu katingalina leuwih soson-soson dina ngalestarikeun budaya lokal anu kaancam sirna. Lain ngan ukur di Indonesia, budaya globalisasi mangsa kiwari geus ngancam kabudayaan lokal di mana-mana Hayukeun ah @dede.irawan49  #dongengsunda  #wayangkulit  #wayanggoleksunda  #dewala  #sicepot  #dalangsunda  #budayasunda  #sundabagja  #jawabarat #tatarucingan 

    • 44
    • 1
    • 2 months ago
  • @official.gerentes2 months ago
  • DIAJAR SYUKUR Manusa mah sok loba kahayang nu hésé dierém, wajar da hirup normal nu loba pangabutuh. Ngan aya anu sok ngaléwatan wates, ngarasa diri teu cukup-cukup, antukna poho kana syukur. Najan geus boga emas sagunung, mun ninggali emas deui saléngkob tetep hayang kénéh. Sakapeung sok poho mun geus cicing di luhur, malah loba nu teu hayang nempo ka handap. Majarkeun teh geus béda darajat. Pamugi urang dijantenkeun jalma nu tiasa syukur ka Mantena. Amin.#sunda  #kasundaan  #ngamumule  #nyunda  #dongengsunda  #saveourculture  #senisunda  #budayasunda  #adatsunda  #basasunda  #paribasasunda  #katamutiarasunda  #explorebandung  #urangsunda  #nasehat  #produsenpangsi  #iketsunda  #caritasunda  #quotesunda  #paguyuban  #banyolsunda  #bodorsunda  #gerentes  #bobodoransunda  #gerenteshd  #pameungpeukbukanlaut  #explorenusantara  #pameungpeuk 
  • DIAJAR SYUKUR Manusa mah sok loba kahayang nu hésé dierém, wajar da hirup normal nu loba pangabutuh. Ngan aya anu sok ngaléwatan wates, ngarasa diri teu cukup-cukup, antukna poho kana syukur. Najan geus boga emas sagunung, mun ninggali emas deui saléngkob tetep hayang kénéh. Sakapeung sok poho mun geus cicing di luhur, malah loba nu teu hayang nempo ka handap. Majarkeun teh geus béda darajat. Pamugi urang dijantenkeun jalma nu tiasa syukur ka Mantena. Amin.#sunda  #kasundaan  #ngamumule  #nyunda  #dongengsunda  #saveourculture  #senisunda  #budayasunda  #adatsunda  #basasunda  #paribasasunda  #katamutiarasunda  #explorebandung  #urangsunda  #nasehat  #produsenpangsi  #iketsunda  #caritasunda  #quotesunda  #paguyuban  #banyolsunda  #bodorsunda  #gerentes  #bobodoransunda  #gerenteshd  #pameungpeukbukanlaut  #explorenusantara  #pameungpeuk 

    • 138
    • 0
    • 2 months ago
  • @official.gerentes2 months ago
  • UMUR Sakapeung sok asa betah hirup di dunya, malah ku betah-betahna teu karasa umur ngolotan. Waktu tuluy maju, teu bisa sugan eureun sakeudeung. Beuki lila beuki kolot, nandakeun geus téréh mulang. Dunya mah ukur ngaliwat, moal hirup salawasna, sadar atawa henteu, urang téh keur ngatri ngadagoan maot. Kulantaran umur mah teu bisa dilawan, hayu ti ayaeuna urang bebekelan saloba-lobana keur hirup jaga, ulah nepi ka kaduhung.#sunda  #kasundaan  #ngamumule  #nyunda  #dongengsunda  #saveourculture  #senisunda  #budayasunda  #adatsunda  #basasunda  #paribasasunda  #katamutiarasunda  #explorebandung  #urangsunda  #pangsisunda  #bajupangsi  #produsenpangsi  #iketsunda  #caritasunda  #quotesunda  #paguyuban  #banyolsunda  #bodorsunda  #gerentes  #bobodoransunda  #gerenteshd  #officialgerentes  #explorenusantara  #rebonyunda 
  • UMUR Sakapeung sok asa betah hirup di dunya, malah ku betah-betahna teu karasa umur ngolotan. Waktu tuluy maju, teu bisa sugan eureun sakeudeung. Beuki lila beuki kolot, nandakeun geus téréh mulang. Dunya mah ukur ngaliwat, moal hirup salawasna, sadar atawa henteu, urang téh keur ngatri ngadagoan maot. Kulantaran umur mah teu bisa dilawan, hayu ti ayaeuna urang bebekelan saloba-lobana keur hirup jaga, ulah nepi ka kaduhung.#sunda  #kasundaan  #ngamumule  #nyunda  #dongengsunda  #saveourculture  #senisunda  #budayasunda  #adatsunda  #basasunda  #paribasasunda  #katamutiarasunda  #explorebandung  #urangsunda  #pangsisunda  #bajupangsi  #produsenpangsi  #iketsunda  #caritasunda  #quotesunda  #paguyuban  #banyolsunda  #bodorsunda  #gerentes  #bobodoransunda  #gerenteshd  #officialgerentes  #explorenusantara  #rebonyunda 

    • 63
    • 0
    • 2 months ago
  • @naratas_distro2 months ago
  • BEDA TEH FITRAH --------------- Lamun beton teu dicampur keusik, semen, batu jeung cai, ngarana geus lain beton nu bisa jadi tihang jeung bisa nahan wangunan nu kacida beuratna. Dina elmu kimia, uyah laut (NaCL) diwangun ku dua unsur nyaeta Natrium jeung Clorida. Mun dua unsur eta dipisahkeun maka Natrium jeung Clor bakal jadi gas nu kacida bahayana pikeun manusa. Tapi lamun ngahiji, bisa ngajadikeun kadaharan karasa pisan nikmatna. . Ari beda teh mangrupakeun fitrah. Lamun nolak hartina teu narima kana fitrah. Mun urang pasea bari silih pikangewa kulantaraan beda pamikiran, eta sarua jeung ngotoran hate. Ceuk kolot mah "Beda Sirah Beda Eusi" nu hartina 'perbedaan' pasti aya sok sanajan saeutik. Palebah dieu urang kudu bisa mikir bijak ngahijikeun nu beda sangkan bisa mere mangpaat saperti beton jeung uyah tadi. . . Sakitu. Hampura bisi mun uing beda pamikiran nya lur ... . .#nasehat  #sunda  #basasunda  #pelajaransunda  #paribasasunda  #dongengsunda  #papatahsunda  #pepeling  #Piwejang 
  • BEDA TEH FITRAH --------------- Lamun beton teu dicampur keusik, semen, batu jeung cai, ngarana geus lain beton nu bisa jadi tihang jeung bisa nahan wangunan nu kacida beuratna. Dina elmu kimia, uyah laut (NaCL) diwangun ku dua unsur nyaeta Natrium jeung Clorida. Mun dua unsur eta dipisahkeun maka Natrium jeung Clor bakal jadi gas nu kacida bahayana pikeun manusa. Tapi lamun ngahiji, bisa ngajadikeun kadaharan karasa pisan nikmatna. . Ari beda teh mangrupakeun fitrah. Lamun nolak hartina teu narima kana fitrah. Mun urang pasea bari silih pikangewa kulantaraan beda pamikiran, eta sarua jeung ngotoran hate. Ceuk kolot mah "Beda Sirah Beda Eusi" nu hartina 'perbedaan' pasti aya sok sanajan saeutik. Palebah dieu urang kudu bisa mikir bijak ngahijikeun nu beda sangkan bisa mere mangpaat saperti beton jeung uyah tadi. . . Sakitu. Hampura bisi mun uing beda pamikiran nya lur ... . .#nasehat  #sunda  #basasunda  #pelajaransunda  #paribasasunda  #dongengsunda  #papatahsunda  #pepeling  #Piwejang 

    • 27
    • 0
    • 2 months ago
  • @official.gerentes2 months ago
  • DIAJAR BENER Sakapeung kuring sok resep ngeritik jeung nganaséhatan batur padahal kuring gé naséhataneun. Harita mah asa pangbenerna. Teu sadar kuring sorangan sok poho perkara nu leutik saperti miceun runtah kana tempatna. Padahal mun hayang hirup bener bisa dimimitian ku miceun runtah kana wadah runtah. Kagoréngan sorangan mah hésé katempona sabab biasana katutup ku 'ego' jeung sok ngarasa bener sorangan. Di dieu pisan urang kudu bisa narima naséhat jeung kritik ti batur sangkan hirup teu carekeun agama jeung nagara.#nasehatsunda  #piwejang #wejangan  #pepeling #pepelingsunda  #papatahsunda  #papatahkolot  #paribasasunda  #banyolansunda  #ngamumule  #sunda  #basasunda  #caritasunda  #dongengsunda  #bodorsunda  #saveourculture  #urangsunda  #explorebandung  #budayasunda  #sundaneseclothes  #sundanese  #kasundaan  #nyunda  #gerentes  #produsenpangsi  #produseniket 
  • DIAJAR BENER Sakapeung kuring sok resep ngeritik jeung nganaséhatan batur padahal kuring gé naséhataneun. Harita mah asa pangbenerna. Teu sadar kuring sorangan sok poho perkara nu leutik saperti miceun runtah kana tempatna. Padahal mun hayang hirup bener bisa dimimitian ku miceun runtah kana wadah runtah. Kagoréngan sorangan mah hésé katempona sabab biasana katutup ku 'ego' jeung sok ngarasa bener sorangan. Di dieu pisan urang kudu bisa narima naséhat jeung kritik ti batur sangkan hirup teu carekeun agama jeung nagara.#nasehatsunda  #piwejang #wejangan  #pepeling #pepelingsunda  #papatahsunda  #papatahkolot  #paribasasunda  #banyolansunda  #ngamumule  #sunda  #basasunda  #caritasunda  #dongengsunda  #bodorsunda  #saveourculture  #urangsunda  #explorebandung  #budayasunda  #sundaneseclothes  #sundanese  #kasundaan  #nyunda  #gerentes  #produsenpangsi  #produseniket 

    • 81
    • 0
    • 2 months ago
  • @official.gerentes2 months ago
  • KAHADÉAN Kuring mah sakapeung sok inget waé kana kagoréngan batur padahal mun diitung kahadéana leuwih loba. Ceuk ajengan di lembur, "Manusa mah teu sampurna, pasti boga kaunggulan jeung boga kakurangan. Moal bener salilana, hiji waktu bisa salah. Tah di dieu urang kudu ikhtiar sangkan loba benerna. Kulantaran manusa mah teu sampurna, wayahna kudu bisa silih sampurnakeun ku cara silih asah, silih asih jeung silih asuh. Intina kudu bisa silih naséhatan. Béjaan batur mun salah ku cara nu hadé jeung kudu bisa narima naséhat batur nalika urang salah. Kukupu nu baheulana hileud ngan ukur bisa ngarayap jeung loba nu mikangéwa tapi mun geus jadi kukupu manéhna bisa ngapung jeung pada mikaresep. Manusa gé saperti kitu, hiji waktu mah bisa robah. Tina goréng jadi alus, tina salah jadi soleh. Kukituna kudu bisa ngahampura kasalahan batur, tinggali mah kahadéanana. Ulah jiga kuring baheula.#nasehatsunda  #piwejang #wejangan  #pepeling #pepelingsunda  #papatahsunda  #papatahkolot  #paribasasunda  #banyolansunda  #ngamumule  #sunda  #basasunda  #caritasunda  #dongengsunda  #bodorsunda  #saveourculture  #urangsunda  #explorebandung  #budayasunda  #sundaneseclothes  #sundanese  #kasundaan  #nyunda  #gerentes  #produsenpangsi  #produseniket 
  • KAHADÉAN Kuring mah sakapeung sok inget waé kana kagoréngan batur padahal mun diitung kahadéana leuwih loba. Ceuk ajengan di lembur, "Manusa mah teu sampurna, pasti boga kaunggulan jeung boga kakurangan. Moal bener salilana, hiji waktu bisa salah. Tah di dieu urang kudu ikhtiar sangkan loba benerna. Kulantaran manusa mah teu sampurna, wayahna kudu bisa silih sampurnakeun ku cara silih asah, silih asih jeung silih asuh. Intina kudu bisa silih naséhatan. Béjaan batur mun salah ku cara nu hadé jeung kudu bisa narima naséhat batur nalika urang salah. Kukupu nu baheulana hileud ngan ukur bisa ngarayap jeung loba nu mikangéwa tapi mun geus jadi kukupu manéhna bisa ngapung jeung pada mikaresep. Manusa gé saperti kitu, hiji waktu mah bisa robah. Tina goréng jadi alus, tina salah jadi soleh. Kukituna kudu bisa ngahampura kasalahan batur, tinggali mah kahadéanana. Ulah jiga kuring baheula.#nasehatsunda  #piwejang #wejangan  #pepeling #pepelingsunda  #papatahsunda  #papatahkolot  #paribasasunda  #banyolansunda  #ngamumule  #sunda  #basasunda  #caritasunda  #dongengsunda  #bodorsunda  #saveourculture  #urangsunda  #explorebandung  #budayasunda  #sundaneseclothes  #sundanese  #kasundaan  #nyunda  #gerentes  #produsenpangsi  #produseniket 

    • 67
    • 0
    • 2 months ago
  • @official.gerentes2 months ago
  • ULAH SIEUN KU ISTRI Kacaritakeun Kepala Désa ngumpulkeun 10 pasang 'suami-istri'. Maksudna hayang apal 'perséntase' salaki nu sieun ku pamajikan (suami takut istri) nu aya di désa éta. Kades: "Ka para bapa nu rumaos sieun ku istri mangga majeng ka palih kénca tangkal, teras anu teu sieun ku istri ka palih katuhu tangkal. Si Bapa nu kahiji pindah ka kéncaeun tangkal, Si Bapa nu kadua nepi ka salapan ogé parindah ka kéncaeun tangkal, nétélakeun maranéhna sieun ku istri. Kadés: Bari gogodeg, "Beu..., hartina geus 90% salaki-salaki di désa ieu sarieun kunu jadi pamajikan. Saurang deui nu ka sapuluh mah béda, manéhna pindah ka katuhu tanggkal. Kadés: "Tah geuning aya nu teu sieun, dupi alesan Bapa naon majeng ka katuhu nu hartina teu sieun ku istri? Kadés panasaran. Bapa: "Duka atuh, da abdi mah majeng ka katuhu téh dipiwarang ku pun bojo (istri). Kadés: Beu... Cag ah. Wilujeng sonten.#nasehatsunda  #piwejang #wejangan  #pepeling #pepelingsunda  #papatahsunda  #papatahkolot  #paribasasunda  #banyolansunda  #ngamumule  #sunda  #basasunda  #caritasunda  #dongengsunda  #bodorsunda  #saveourculture  #urangsunda  #explorebandung  #budayasunda  #sundaneseclothes  #sundanese  #kasundaan  #nyunda  #gerentes  #produsenpangsi  #produseniket  #tekateki  #tatarucingan 
  • ULAH SIEUN KU ISTRI Kacaritakeun Kepala Désa ngumpulkeun 10 pasang 'suami-istri'. Maksudna hayang apal 'perséntase' salaki nu sieun ku pamajikan (suami takut istri) nu aya di désa éta. Kades: "Ka para bapa nu rumaos sieun ku istri mangga majeng ka palih kénca tangkal, teras anu teu sieun ku istri ka palih katuhu tangkal. Si Bapa nu kahiji pindah ka kéncaeun tangkal, Si Bapa nu kadua nepi ka salapan ogé parindah ka kéncaeun tangkal, nétélakeun maranéhna sieun ku istri. Kadés: Bari gogodeg, "Beu..., hartina geus 90% salaki-salaki di désa ieu sarieun kunu jadi pamajikan. Saurang deui nu ka sapuluh mah béda, manéhna pindah ka katuhu tanggkal. Kadés: "Tah geuning aya nu teu sieun, dupi alesan Bapa naon majeng ka katuhu nu hartina teu sieun ku istri? Kadés panasaran. Bapa: "Duka atuh, da abdi mah majeng ka katuhu téh dipiwarang ku pun bojo (istri). Kadés: Beu... Cag ah. Wilujeng sonten.#nasehatsunda  #piwejang #wejangan  #pepeling #pepelingsunda  #papatahsunda  #papatahkolot  #paribasasunda  #banyolansunda  #ngamumule  #sunda  #basasunda  #caritasunda  #dongengsunda  #bodorsunda  #saveourculture  #urangsunda  #explorebandung  #budayasunda  #sundaneseclothes  #sundanese  #kasundaan  #nyunda  #gerentes  #produsenpangsi  #produseniket  #tekateki  #tatarucingan 

    • 40
    • 0
    • 2 months ago
  • @dani_muhammad_fingki2 months ago
  • 🧑Sa najis najis na sungut anjing aya jang ngumbahna cai jeung taneh.. Tapi lamun sia nyinggung perassan aing cai naon anu bisa mersihken nna..ddinya islam?? 🧔Islam 🧑Al islamu Man salama muslimuna bi'islanihi wayahdihi.. ,,Ari islam th kudu silih selametken ku lengenna jeng ku lissana..terus ente ngaku agama islam tapi eta lissan😬 eta lengen💪 di pke nganyeri hateken batur.. etika,,logika,,nya dipake..pan ente th laen budak sakola. 🧔:😭😭😭😭😭😭😭😭 Cekapken wae sakie wassalamualaikum wr wb#dongengsunda #sunda #sundawani  #wayanggolek  #cepotlipetbandung  #indonesiaku 
  • 🧑Sa najis najis na sungut anjing aya jang ngumbahna cai jeung taneh.. Tapi lamun sia nyinggung perassan aing cai naon anu bisa mersihken nna..ddinya islam?? 🧔Islam 🧑Al islamu Man salama muslimuna bi'islanihi wayahdihi.. ,,Ari islam th kudu silih selametken ku lengenna jeng ku lissana..terus ente ngaku agama islam tapi eta lissan😬 eta lengen💪 di pke nganyeri hateken batur.. etika,,logika,,nya dipake..pan ente th laen budak sakola. 🧔:😭😭😭😭😭😭😭😭 Cekapken wae sakie wassalamualaikum wr wb#dongengsunda #sunda #sundawani  #wayanggolek  #cepotlipetbandung  #indonesiaku 

    • 8
    • 0
    • 2 months ago
  • @official.gerentes2 months ago
  • BEDA Teu saeutik jalma paséa kusabab béda malah sakapeung sok jadi musuh. Padahal béda téh fitrah nu hartina butuh batur jeung dulur. Béda karesep, béda pamikiran, jeung nu séjéna nandakeun manusa mah teu sampurna. Boga kaunggupan jeung boga kalemahan. Justru ku béda éta jadi sampurna. Dina samangkok baso gé mun sarupa mah moal ni'mat jeung moal disebut baso. Butuh kecap, uyah, saos jeung nu liana bari takarana tangtu kudu pas. Kurang atawa leuwih salah sahiji bisa ngakibatkeun teu ni'mat rasana. Najan béda-béda tapi mun geus ngahiji dina mangkok bari bener cara masak jeung takarana, tangtu pada mikaresep. Ulah asa aing pang pinterna, asa aing pang beungharna, jeung asa aing pang kawasana nepi ka nganggap batur euweuh hargaan. Sakapeung mah asa aing pang hadéna. Kudu inget, kangaranan manusa mah moal bisa hirup sorangan sabab teu sampurna. Cag. Pamugi mangpaat.#nasehatsunda  #piwejang #wejangan  #pepeling #pepelingsunda  #papatahsunda  #papatahkolot  #paribasasunda  #banyolansunda  #ngamumule  #sunda  #basasunda  #caritasunda  #dongengsunda  #bodorsunda  #saveourculture  #urangsunda  #explorebandung  #budayasunda  #sundaneseclothes  #sundanese  #kasundaan  #nyunda  #gerentes  #banyolsunda  #produsenpangsi  #produseniket  #iketsunda 
  • BEDA Teu saeutik jalma paséa kusabab béda malah sakapeung sok jadi musuh. Padahal béda téh fitrah nu hartina butuh batur jeung dulur. Béda karesep, béda pamikiran, jeung nu séjéna nandakeun manusa mah teu sampurna. Boga kaunggupan jeung boga kalemahan. Justru ku béda éta jadi sampurna. Dina samangkok baso gé mun sarupa mah moal ni'mat jeung moal disebut baso. Butuh kecap, uyah, saos jeung nu liana bari takarana tangtu kudu pas. Kurang atawa leuwih salah sahiji bisa ngakibatkeun teu ni'mat rasana. Najan béda-béda tapi mun geus ngahiji dina mangkok bari bener cara masak jeung takarana, tangtu pada mikaresep. Ulah asa aing pang pinterna, asa aing pang beungharna, jeung asa aing pang kawasana nepi ka nganggap batur euweuh hargaan. Sakapeung mah asa aing pang hadéna. Kudu inget, kangaranan manusa mah moal bisa hirup sorangan sabab teu sampurna. Cag. Pamugi mangpaat.#nasehatsunda  #piwejang #wejangan  #pepeling #pepelingsunda  #papatahsunda  #papatahkolot  #paribasasunda  #banyolansunda  #ngamumule  #sunda  #basasunda  #caritasunda  #dongengsunda  #bodorsunda  #saveourculture  #urangsunda  #explorebandung  #budayasunda  #sundaneseclothes  #sundanese  #kasundaan  #nyunda  #gerentes  #banyolsunda  #produsenpangsi  #produseniket  #iketsunda 

    • 47
    • 0
    • 2 months ago
  • @bewarapasundan2 months ago
  • Kabayan merupakan tokoh imajinatif dari budaya Sunda yang juga telah menjadi tokoh imajinatif masyarakat umum di Arab. Polahnya dianggap lucu, polos,tetapi sekaligus cerdas. Cerita-cerita lucu mengenai Kabayan di masyarakat Sunda dituturkan turun temurun secara lisan sejak abad ke-19 sampai sekarang. Seluruh cerita Kabayan juga menggambarkan kehidupan sehari-hari masyarakat Sunda yang terus berkembang sesuai zaman. Tokoh Kabayan juga dapat disepadankan dengan tokoh dari Arab, seperti Abunawasatau Nasrudin. Beberapa karya sastra tentang si Kabayan A. Buku: Si Kabayan, Utuy Tatang Sontani (1959) Si Kabayan Manusia Lucu, Achdiat Karta Mihardja (1997) Si Kabayan Nongol di Zaman Jepang, Achdiat Karta Mihardja Si Kabayan dan beberapa dongeng Sunda lainnya, Ayip Rosidi (1985) Si Kabayan jadi Wartawan, Muhtar Ibnu Thalab (2005) Si Kabayan jadi Dukun, Moh. Ambri Kabayan Bikin Ulah (2002, komik kompilasi) B. Film Si Kabayan (1975) Si Kabayan Saba Kota (1989) Si Kabayan dan Gadis Kota (1989) Si Kabayan dan Anak Jin (1991) Si Kabayan Saba Metropolitan (1992) Si Kabayan Cari Jodoh (1994) Kabayan Jadi Milyuner (2010) C. Carita Sunda Si Kabayan Ngala Nangka Si Kabayan Ngala Tutut Sumber: https://id.m.wikipedia.org/wiki/Kabayan#sikabayan  #dongengsunda  #kabayan  #sunda #sundaupdate  #caritasundalucu #Parahiyangan  #pajajaran  #pasundan  #bewarapasundan  #orangsunda  #garut  #tasik  #bandung  #cirebon  #ciamis  #banjar  #sumedang 
  • Kabayan merupakan tokoh imajinatif dari budaya Sunda yang juga telah menjadi tokoh imajinatif masyarakat umum di Arab. Polahnya dianggap lucu, polos,tetapi sekaligus cerdas. Cerita-cerita lucu mengenai Kabayan di masyarakat Sunda dituturkan turun temurun secara lisan sejak abad ke-19 sampai sekarang. Seluruh cerita Kabayan juga menggambarkan kehidupan sehari-hari masyarakat Sunda yang terus berkembang sesuai zaman. Tokoh Kabayan juga dapat disepadankan dengan tokoh dari Arab, seperti Abunawasatau Nasrudin. Beberapa karya sastra tentang si Kabayan A. Buku: Si Kabayan, Utuy Tatang Sontani (1959) Si Kabayan Manusia Lucu, Achdiat Karta Mihardja (1997) Si Kabayan Nongol di Zaman Jepang, Achdiat Karta Mihardja Si Kabayan dan beberapa dongeng Sunda lainnya, Ayip Rosidi (1985) Si Kabayan jadi Wartawan, Muhtar Ibnu Thalab (2005) Si Kabayan jadi Dukun, Moh. Ambri Kabayan Bikin Ulah (2002, komik kompilasi) B. Film Si Kabayan (1975) Si Kabayan Saba Kota (1989) Si Kabayan dan Gadis Kota (1989) Si Kabayan dan Anak Jin (1991) Si Kabayan Saba Metropolitan (1992) Si Kabayan Cari Jodoh (1994) Kabayan Jadi Milyuner (2010) C. Carita Sunda Si Kabayan Ngala Nangka Si Kabayan Ngala Tutut Sumber: https://id.m.wikipedia.org/wiki/Kabayan#sikabayan  #dongengsunda  #kabayan  #sunda #sundaupdate  #caritasundalucu #Parahiyangan  #pajajaran  #pasundan  #bewarapasundan  #orangsunda  #garut  #tasik  #bandung  #cirebon  #ciamis  #banjar  #sumedang 

    • 13
    • 0
    • 2 months ago
  • @official.gerentes2 months ago
  • SIGA NU ÉNTÉNG Teu ngahaja kuring ninggali nu keur nyetél jari-jari motor. Saliwat mah siga nu gampang, ngan mun diperhatieun mah geuning aya aturana. Tarik teuing, logor teuing, atawa tarik sabeulah bisa teu buleud jeung teu seseg. Mun teu luyu jeung aturan bisa-bisa ngabahayakeun. Kukituna mun teu bisa, ulah sok nganggap énténg tapi kudu daék diajar atawa pasrahkeun ka ahlina supaya teu salah jeung teu ngabahayakeun. Hirup ogé sigana kitu nya lur... ulah nganggap énténg pagawéan batur, komo deui bari urang teu bisa. Hargaan jasa batur najan ceuk urang leutik. Biasana nu leutik éta malah karasa pisan mangpaatna.#nasehatsunda  #piwejang #wejangan  #pepeling #pepelingsunda  #papatahsunda  #papatahkolot  #paribasasunda  #banyolansunda  #ngamumule  #sunda  #basasunda  #caritasunda  #dongengsunda  #bodorsunda  #saveourculture  #urangsunda  #explorebandung  #budayasunda  #sundaneseclothes  #sundanese  #kasundaan  #nyunda  #gerentes  #banyolsunda  #produsenpangsi  #produseniket  #iketsunda 
  • SIGA NU ÉNTÉNG Teu ngahaja kuring ninggali nu keur nyetél jari-jari motor. Saliwat mah siga nu gampang, ngan mun diperhatieun mah geuning aya aturana. Tarik teuing, logor teuing, atawa tarik sabeulah bisa teu buleud jeung teu seseg. Mun teu luyu jeung aturan bisa-bisa ngabahayakeun. Kukituna mun teu bisa, ulah sok nganggap énténg tapi kudu daék diajar atawa pasrahkeun ka ahlina supaya teu salah jeung teu ngabahayakeun. Hirup ogé sigana kitu nya lur... ulah nganggap énténg pagawéan batur, komo deui bari urang teu bisa. Hargaan jasa batur najan ceuk urang leutik. Biasana nu leutik éta malah karasa pisan mangpaatna.#nasehatsunda  #piwejang #wejangan  #pepeling #pepelingsunda  #papatahsunda  #papatahkolot  #paribasasunda  #banyolansunda  #ngamumule  #sunda  #basasunda  #caritasunda  #dongengsunda  #bodorsunda  #saveourculture  #urangsunda  #explorebandung  #budayasunda  #sundaneseclothes  #sundanese  #kasundaan  #nyunda  #gerentes  #banyolsunda  #produsenpangsi  #produseniket  #iketsunda 

    • 129
    • 0
    • 2 months ago
  • @official.gerentes2 months ago
  • AKIBAT BIBIT Bener ceuk kolot, mun urang hayang penén alus... nya kudu alus bibitna jeung kudu bener ngurusna. Ieu mah hayang hasil hadé tapi maké bibit nu goréng pédah murah hargana. Aya bibitna alus, ngurusna asal-asalan atuh rék alus kumaha hasilna. Intina, hasil nu hadé mah gumantung bibit jeung ngurus. Sabab ari geus ikhtiar mah tinggal ngadu'a jeung tawakal, Insya Allah hasilna bakal maksimal. Dina kahirupan ogé loba hal nu sabenerna akibat pepelakan urang sorangan. Mun urang melak nu hadé, hasilna baris hadé, nyakitu deui sabalikna. Hapunten#nasehatsunda  #piwejang #wejangan  #pepeling #pepelingsunda  #papatahsunda  #papatahkolot  #paribasasunda  #banyolansunda  #ngamumule  #sunda  #basasunda  #caritasunda  #dongengsunda  #bodorsunda  #saveourculture  #urangsunda  #explorebandung  #budayasunda  #sundaneseclothes  #sundanese  #kasundaan  #nyunda  #gerentes  #banyolsunda  #produsenpangsi  #pameungpeuk  #pameungpeukbukanlaut 
  • AKIBAT BIBIT Bener ceuk kolot, mun urang hayang penén alus... nya kudu alus bibitna jeung kudu bener ngurusna. Ieu mah hayang hasil hadé tapi maké bibit nu goréng pédah murah hargana. Aya bibitna alus, ngurusna asal-asalan atuh rék alus kumaha hasilna. Intina, hasil nu hadé mah gumantung bibit jeung ngurus. Sabab ari geus ikhtiar mah tinggal ngadu'a jeung tawakal, Insya Allah hasilna bakal maksimal. Dina kahirupan ogé loba hal nu sabenerna akibat pepelakan urang sorangan. Mun urang melak nu hadé, hasilna baris hadé, nyakitu deui sabalikna. Hapunten#nasehatsunda  #piwejang #wejangan  #pepeling #pepelingsunda  #papatahsunda  #papatahkolot  #paribasasunda  #banyolansunda  #ngamumule  #sunda  #basasunda  #caritasunda  #dongengsunda  #bodorsunda  #saveourculture  #urangsunda  #explorebandung  #budayasunda  #sundaneseclothes  #sundanese  #kasundaan  #nyunda  #gerentes  #banyolsunda  #produsenpangsi  #pameungpeuk  #pameungpeukbukanlaut 

    • 59
    • 0
    • 2 months ago
  • @official.gerentes2 months ago
  • BÉBASKEUN PIKIR Kangaranan manusa normal mah sok loba kahayang jeung cita-cita nu gedé kaasup kuring sorangan. Kuring mah ti baheula loba kahayang pisan bari sok dibarengan ku kedalna ucap hayang nulung dulur jeung batur. Geus cumpon hiji kahayang, aya kahayang séjén nu leuwih gedé bari poho kana jangji hayang nulung téa. Alesana mah rupa-rupa anu antukna lieur jeung kapusing beuki nambahan. Kakara inget ka Gusti jeung kana jangji téh mun usaha geus ripuh, hutang ka ditu ka dieu bari pangabutuh ngalobaan kadituna strés jeung prustasi. Omat lur... ulah jiga kuring, rék nulungan mah teu kudu cumpon kahayang, der wé ti ayeuna kénéh bisi kaduhung. Jeung omat kudu loba syukur ka nu di Luhur. Mun loba kapusing bebaskeun pikir, sing loba dzikir jeung pasrahkeun ka Gusti da manusa hirup mah teu weléh diuji. Cag ah... #nasehatsunda  #piwejang #wejangan  #pepeling #pepelingsunda  #papatahsunda  #papatahkolot  #paribasasunda  #banyolansunda  #ngamumule  #sunda  #basasunda  #caritasunda  #dongengsunda  #bodorsunda  #saveourculture  #urangsunda  #explorebandung  #budayasunda  #sundaneseclothes  #sundanese  #kasundaan  #nyunda  #gerentes  #banyolsunda  #produsenpangsi  #produseniket  #pameungpeukbukanlaut  #pameungpeuk 
  • BÉBASKEUN PIKIR Kangaranan manusa normal mah sok loba kahayang jeung cita-cita nu gedé kaasup kuring sorangan. Kuring mah ti baheula loba kahayang pisan bari sok dibarengan ku kedalna ucap hayang nulung dulur jeung batur. Geus cumpon hiji kahayang, aya kahayang séjén nu leuwih gedé bari poho kana jangji hayang nulung téa. Alesana mah rupa-rupa anu antukna lieur jeung kapusing beuki nambahan. Kakara inget ka Gusti jeung kana jangji téh mun usaha geus ripuh, hutang ka ditu ka dieu bari pangabutuh ngalobaan kadituna strés jeung prustasi. Omat lur... ulah jiga kuring, rék nulungan mah teu kudu cumpon kahayang, der wé ti ayeuna kénéh bisi kaduhung. Jeung omat kudu loba syukur ka nu di Luhur. Mun loba kapusing bebaskeun pikir, sing loba dzikir jeung pasrahkeun ka Gusti da manusa hirup mah teu weléh diuji. Cag ah... #nasehatsunda  #piwejang #wejangan  #pepeling #pepelingsunda  #papatahsunda  #papatahkolot  #paribasasunda  #banyolansunda  #ngamumule  #sunda  #basasunda  #caritasunda  #dongengsunda  #bodorsunda  #saveourculture  #urangsunda  #explorebandung  #budayasunda  #sundaneseclothes  #sundanese  #kasundaan  #nyunda  #gerentes  #banyolsunda  #produsenpangsi  #produseniket  #pameungpeukbukanlaut  #pameungpeuk 

    • 69
    • 0
    • 2 months ago
  • @jaya_bangsawinata2 months ago
  • "wanci haneut moyan"🌄🌄 Wilujeung enjing baraya🙏🙏🙏🙏 selamat beraktivitas,weekand liburan ka mana yeuuhh..?? Piknik ath da tanggal muda ini téh😅 . .versi saya..hudang saré,sarapan sangu wuduk terus kucekeun cikopi + udud berés lanjut ngaréngkol deui😴😃 . . . .ulah hilap follow akun baraya urang sunda@batas_sunda @xbctgblkx @kumaha_siaaa @asalngacapruk @walagri1 @merekedeweng_ @sundabagja  @sorahate16  . .#sundabagja  #wilujeungenjing  #katasunda  #quotessunda  #sunda  #urangsunda  #lainsaursepuh  #lainpapatahsunda  #lainpuisi  #basasunda  #bahasasunda  #bandungjuara  #adatsunda  #budayasunda  #capruk  #ngacapruk  #caritasunda  #dongengsunda  #tanahsunda  #orangsunda  #bacot  #kumahaaing  #kumahasia  #jaya_bangsawinata  #subuhberjamaah  #jaya_bangsawinata 
  • "wanci haneut moyan"🌄🌄 Wilujeung enjing baraya🙏🙏🙏🙏 selamat beraktivitas,weekand liburan ka mana yeuuhh..?? Piknik ath da tanggal muda ini téh😅 . .versi saya..hudang saré,sarapan sangu wuduk terus kucekeun cikopi + udud berés lanjut ngaréngkol deui😴😃 . . . .ulah hilap follow akun baraya urang sunda@batas_sunda @xbctgblkx @kumaha_siaaa @asalngacapruk @walagri1 @merekedeweng_ @sundabagja  @sorahate16  . .#sundabagja  #wilujeungenjing  #katasunda  #quotessunda  #sunda  #urangsunda  #lainsaursepuh  #lainpapatahsunda  #lainpuisi  #basasunda  #bahasasunda  #bandungjuara  #adatsunda  #budayasunda  #capruk  #ngacapruk  #caritasunda  #dongengsunda  #tanahsunda  #orangsunda  #bacot  #kumahaaing  #kumahasia  #jaya_bangsawinata  #subuhberjamaah  #jaya_bangsawinata 

    • 391
    • 10
    • 2 months ago
  • @irwandy_doni2 months ago
  • Sumedang
  • Dangukeun tah kang Ibing.. .#kangibing  #ibing  #dongengsunda 
  • Dangukeun tah kang Ibing.. .#kangibing  #ibing  #dongengsunda 

    • 19
    • 2
    • 2 months ago
  • @naratas_distro2 months ago
  • KABEH AYA ATURANA --------------------- Mun hayang karasa nikmatna sambel tarasi, kudu pas samarana. Dina harti, teu loba teuing uyah, teu kurang teuing gula beureumna, jeung teu loba teuing tarasina. Kabeh kudu pas takarana. . Mun salah sahiji dikurangan atawa dileuwihan, rasana moal ngeunah. Contona, bakal pangset mung loba teuing uyah, bahal giung mun loba teuing gula, jeung moal karasa lada mun teu make cengek, pokona mah rasana moal jiga sambel tarasi nu dipiharep. . Conto nu lian, 'jam tangan' moal disebut alus mun waktu nu ditunjukeun ku eta jam ngaco soksanajan hargana mahal atawa merekna geus kasohor. . Tah dina kahirupan urang oge sarua, sagala rupa kudu luyu jeung aturan, boh aturan nagara boh aturan agama. Ulah aya anu dileuwihan atawa dikurangan komo deui aya anu dileungitkeun. . Bener teu lur... Diantos wae koreksina.... #nasehat  #pepeling  #piwejang  #wejangan  #basasunda  #dongengsunda  #caritasunda  #paribasasunda  www.galeri-iket.com
  • KABEH AYA ATURANA --------------------- Mun hayang karasa nikmatna sambel tarasi, kudu pas samarana. Dina harti, teu loba teuing uyah, teu kurang teuing gula beureumna, jeung teu loba teuing tarasina. Kabeh kudu pas takarana. . Mun salah sahiji dikurangan atawa dileuwihan, rasana moal ngeunah. Contona, bakal pangset mung loba teuing uyah, bahal giung mun loba teuing gula, jeung moal karasa lada mun teu make cengek, pokona mah rasana moal jiga sambel tarasi nu dipiharep. . Conto nu lian, 'jam tangan' moal disebut alus mun waktu nu ditunjukeun ku eta jam ngaco soksanajan hargana mahal atawa merekna geus kasohor. . Tah dina kahirupan urang oge sarua, sagala rupa kudu luyu jeung aturan, boh aturan nagara boh aturan agama. Ulah aya anu dileuwihan atawa dikurangan komo deui aya anu dileungitkeun. . Bener teu lur... Diantos wae koreksina.... #nasehat  #pepeling  #piwejang  #wejangan  #basasunda  #dongengsunda  #caritasunda  #paribasasunda  www.galeri-iket.com

    • 21
    • 0
    • 2 months ago
  • @naratas_distro3 months ago
  • DIAJAR NARIMA SARAN TI BATUR --------- Mun kabeneran ninggali nu keur maen catur, kuring mah teu weleh panasaran hayang lalajo jeung merhatikeun. Najan lain ahli tapi ari maenkeun mah nya... bisa saeutik :). Teuing naon sababna unggal lalajo catur sok ateul hayang ngabejaan nu keur jongjon maen, ngadadak asa awas ninggali kalemahan jeung kakurangan lengkah batur padahal mun kuring nu maena can tangtu apal kana kalemahan sorangan, malahan sok mindeung poho nu antukna eleh jeung eleh ari maen catur teh :) . Kungsi hiji waktu kuring kalepasan ucap ngabejaan salah sahiji nu keur maen, atuh nu jadi lawana ngadadak ambek pedah 'strategi' nu geus diwangun timimiti ngadadak ancur kulantaran omongan kuring. 'Pamaen' nu hiji deui ge lain atoh dibejaan teh malah malik nyarita, "Ari maneh, da urang oge apal, ah..kieu mah teu genah meunang ge..." padahal ceuk kuring mah kaciri pisan pieleheun. . Kajadian saperti kitu kaalaman oge ku kuring nalika maen catur jeung babaturan bari ngadagoan Persib maen dina TV. Harita kuring keur meujeuhna kadesek sabab eleh 'srategi'. Nu lalajo ngaharewos ngabejaan lengkah nu kacida hadena nu teu kapikir saeutik oge ku kuring, malah bisa malik nyerang. Tapi ku kuring teu digugu sabab rada 'gengsi' jeung lain hasil pamikiran sorangan. Antukna kuring di waktu eta elah catur nu kadua kalina ku babaturan. . Pangalaman kuring eta sigana bisa jadi pelajaran khususna keur kuring sorangan di antarana: 1. Kudu bisa ngahargaan pamikiran jeung saran ti batur. 2. Mun rek ngelingan kudu bisa ninggali waktu, tempat, jeung saha nu rek dielinganana. 3. Kudu bisa narima mun dielingan ku batur sabab umumna batur mah leuwih awas kana kakurangan urang batan diri urang sorangan. Ulah era jeung ulah 'gengsi' jiga kuring :) 4. Samemeh mere pepeling ka batur, elingan heula diri sorangan. Ulah nepi ka batur mapagahan kudu kieu kudu kitu, ari diri sorangan poho. . Cag. Diantos tambihan sareng 'koreksina' .... Hapunten. . .#nasehat  #pepeling  #piwejang  #wejangan  #basasunda  #dongengsunda  #caritasunda  #paribasasunda  www.galeri-iket.com
  • DIAJAR NARIMA SARAN TI BATUR --------- Mun kabeneran ninggali nu keur maen catur, kuring mah teu weleh panasaran hayang lalajo jeung merhatikeun. Najan lain ahli tapi ari maenkeun mah nya... bisa saeutik :). Teuing naon sababna unggal lalajo catur sok ateul hayang ngabejaan nu keur jongjon maen, ngadadak asa awas ninggali kalemahan jeung kakurangan lengkah batur padahal mun kuring nu maena can tangtu apal kana kalemahan sorangan, malahan sok mindeung poho nu antukna eleh jeung eleh ari maen catur teh :) . Kungsi hiji waktu kuring kalepasan ucap ngabejaan salah sahiji nu keur maen, atuh nu jadi lawana ngadadak ambek pedah 'strategi' nu geus diwangun timimiti ngadadak ancur kulantaran omongan kuring. 'Pamaen' nu hiji deui ge lain atoh dibejaan teh malah malik nyarita, "Ari maneh, da urang oge apal, ah..kieu mah teu genah meunang ge..." padahal ceuk kuring mah kaciri pisan pieleheun. . Kajadian saperti kitu kaalaman oge ku kuring nalika maen catur jeung babaturan bari ngadagoan Persib maen dina TV. Harita kuring keur meujeuhna kadesek sabab eleh 'srategi'. Nu lalajo ngaharewos ngabejaan lengkah nu kacida hadena nu teu kapikir saeutik oge ku kuring, malah bisa malik nyerang. Tapi ku kuring teu digugu sabab rada 'gengsi' jeung lain hasil pamikiran sorangan. Antukna kuring di waktu eta elah catur nu kadua kalina ku babaturan. . Pangalaman kuring eta sigana bisa jadi pelajaran khususna keur kuring sorangan di antarana: 1. Kudu bisa ngahargaan pamikiran jeung saran ti batur. 2. Mun rek ngelingan kudu bisa ninggali waktu, tempat, jeung saha nu rek dielinganana. 3. Kudu bisa narima mun dielingan ku batur sabab umumna batur mah leuwih awas kana kakurangan urang batan diri urang sorangan. Ulah era jeung ulah 'gengsi' jiga kuring :) 4. Samemeh mere pepeling ka batur, elingan heula diri sorangan. Ulah nepi ka batur mapagahan kudu kieu kudu kitu, ari diri sorangan poho. . Cag. Diantos tambihan sareng 'koreksina' .... Hapunten. . .#nasehat  #pepeling  #piwejang  #wejangan  #basasunda  #dongengsunda  #caritasunda  #paribasasunda  www.galeri-iket.com

    • 17
    • 2
    • 3 months ago
  • @ratna_cahyaning_tiyas3 months ago
  • Manco ...geberrr brayyyy.... Anu dinten wengi salasa sareng jumat.... Misteri persunggihan kuntilanak.#dongengsunda  #ncingadnan 
  • Manco ...geberrr brayyyy.... Anu dinten wengi salasa sareng jumat.... Misteri persunggihan kuntilanak.#dongengsunda  #ncingadnan 

    • 5
    • 0
    • 3 months ago
  • @naratas_distro3 months ago
  • BISA NGEUNTEUNG SOTEH MUN CAINA 'TENANG' Mun urang rek nyisiran, ngahias wajah, atawa kaperluan lain nu patali jeung wajah sok biasa ngagunakan eunteung pikeun ngabantu pagawean eta. Netelakeun sanajan urang boga mata tapi teu bisa ninggali wajah sorangan, malah sakapeung sok nanyakeun kanu lian ngenaan kayaan wajah sorangan kusabab kalemahan tadi. . Lian ti eunteung kaca, cai oge bisa dipake ngeunteung sok sanajan kalangkanna teu sajelas eunteung kaca, ngan tangtu wae caina kudu keur 'tenang' jeung keur 'beresih'. Kiruh saeutik atawa oyag meueusan bisa ngaganggu kalangkang. . Dua hal eta sigana bisa dilarapkeun dina kahirupan sapopoe nalika urang ngaji diri. 'Ngaintrospeksi' jeung 'ngoreksi' diri mah lewih hese ku sorangan sabab sok asa bener jeung bener we lalampahan teh. Beda deui mun ku batur, sabab bisa ninggali hal-hal nu ku urang teu katinggali. Ngan nyakitu tea, sakapeung mah mun dielingan ku batur teh tara narima. Alesana rupa-rupa, bisa ngarasa leiwih pinter, ngarasa leuwih kolot, atawa ngarasa lewih pangalaman. . Kukituna mun urang can siap dielingan batur, nya wayahna kudu bisa ngelingan sorangan saperti ngeunteung dina cai. Ngan nya kitu tea, caina ulah kiruh jeung ulah kaganggu. Hartina hate jeung pikiran urang kudu beresih, ulah kaganggu ku hawa nafsu, Insya Allah saeutik-saeutik bisa memeres lalampahan urang nu teu luyu jeung agama, budaya, jeung, nagara. Bener teu baraya? . Pamugi tiasa nyandak mangpaatna, Diantos 'koreksina'.. Haturnuhun sareng hapunten. . www.galeri-iket.com#pepeling  #nasihat  #paribasasunda  #dongengsunda  #nasehat  #basasunda 
  • BISA NGEUNTEUNG SOTEH MUN CAINA 'TENANG' Mun urang rek nyisiran, ngahias wajah, atawa kaperluan lain nu patali jeung wajah sok biasa ngagunakan eunteung pikeun ngabantu pagawean eta. Netelakeun sanajan urang boga mata tapi teu bisa ninggali wajah sorangan, malah sakapeung sok nanyakeun kanu lian ngenaan kayaan wajah sorangan kusabab kalemahan tadi. . Lian ti eunteung kaca, cai oge bisa dipake ngeunteung sok sanajan kalangkanna teu sajelas eunteung kaca, ngan tangtu wae caina kudu keur 'tenang' jeung keur 'beresih'. Kiruh saeutik atawa oyag meueusan bisa ngaganggu kalangkang. . Dua hal eta sigana bisa dilarapkeun dina kahirupan sapopoe nalika urang ngaji diri. 'Ngaintrospeksi' jeung 'ngoreksi' diri mah lewih hese ku sorangan sabab sok asa bener jeung bener we lalampahan teh. Beda deui mun ku batur, sabab bisa ninggali hal-hal nu ku urang teu katinggali. Ngan nyakitu tea, sakapeung mah mun dielingan ku batur teh tara narima. Alesana rupa-rupa, bisa ngarasa leiwih pinter, ngarasa leuwih kolot, atawa ngarasa lewih pangalaman. . Kukituna mun urang can siap dielingan batur, nya wayahna kudu bisa ngelingan sorangan saperti ngeunteung dina cai. Ngan nya kitu tea, caina ulah kiruh jeung ulah kaganggu. Hartina hate jeung pikiran urang kudu beresih, ulah kaganggu ku hawa nafsu, Insya Allah saeutik-saeutik bisa memeres lalampahan urang nu teu luyu jeung agama, budaya, jeung, nagara. Bener teu baraya? . Pamugi tiasa nyandak mangpaatna, Diantos 'koreksina'.. Haturnuhun sareng hapunten. . www.galeri-iket.com#pepeling  #nasihat  #paribasasunda  #dongengsunda  #nasehat  #basasunda 

    • 68
    • 0
    • 3 months ago
  • @ratna_cahyaning_tiyas3 months ago
  • 😘😘😘😘😘 Dongeng favorit kang Awing ....#sirawing  #dongengsunda  #kangdoradori 
  • 😘😘😘😘😘 Dongeng favorit kang Awing ....#sirawing  #dongengsunda  #kangdoradori 

    • 11
    • 3
    • 3 months ago
  • @nanggelajayaswara3 months ago
  • Cihaurbeuti
  • IJEM NYIAR GAWE DONGENG SUNDA yang paling lucu serta fenomenal, WAYANG BODORAN bersama KANG IBING, CEPOT dan IJEM. Selengkapnya dalam channel : https://youtu.be/u55ewi3FidA#DongengSunda  #WayangBodoran 
  • IJEM NYIAR GAWE DONGENG SUNDA yang paling lucu serta fenomenal, WAYANG BODORAN bersama KANG IBING, CEPOT dan IJEM. Selengkapnya dalam channel : https://youtu.be/u55ewi3FidA#DongengSunda  #WayangBodoran 

    • 2
    • 0
    • 3 months ago
  • @yudiastor3 months ago
  • Gaiiiiss film pendek lucu gogonstory part3 sudah tayang gaiis,liat di chaanel youtube nya gogonstory gaiss di tontong yah, budayakan like coment gaiiss,bagikan juga ke tetanggamu,temanmu dan mantanmu eeehh😂 Di Follow ig nya @gogonstory  . . .#ceritalucu  #comedy  #comedyvideo  #comedyjomblo  #comedyfilm  #comedymovie  #comedylife  #comedylike  #sunda  #caritasunda  #bodorsunda  #bodoransunda  #bodor  #dongengsunda  #dongeng  #kisahku  #kisahlucu  #gogonstory  #sukabumi  #sukabumihits 
  • Gaiiiiss film pendek lucu gogonstory part3 sudah tayang gaiis,liat di chaanel youtube nya gogonstory gaiss di tontong yah, budayakan like coment gaiiss,bagikan juga ke tetanggamu,temanmu dan mantanmu eeehh😂 Di Follow ig nya @gogonstory  . . .#ceritalucu  #comedy  #comedyvideo  #comedyjomblo  #comedyfilm  #comedymovie  #comedylife  #comedylike  #sunda  #caritasunda  #bodorsunda  #bodoransunda  #bodor  #dongengsunda  #dongeng  #kisahku  #kisahlucu  #gogonstory  #sukabumi  #sukabumihits 

    • 41
    • 3
    • 3 months ago
  • @dend_djati3 months ago
  • cing saha nu sono ka jaman kiwari .... pas pasosore ba'da asyar anu poe na ker mejeuhna bijil layung koneng ulin di imah aki/nini nyetel dongeng sunda dina radio ! nu apal saha ieu pendongeng sareng judul na berarti pernah ngalaman jaman anu loba ku kasono. #dongengsunda #sundabagja #tembangsunda 
  • cing saha nu sono ka jaman kiwari .... pas pasosore ba'da asyar anu poe na ker mejeuhna bijil layung koneng ulin di imah aki/nini nyetel dongeng sunda dina radio ! nu apal saha ieu pendongeng sareng judul na berarti pernah ngalaman jaman anu loba ku kasono. #dongengsunda #sundabagja #tembangsunda 

    • 7
    • 3
    • 3 months ago
  • @dongeng.jilbress3 months ago
  • Legenda Pulau Maopora, tempat KONGRESS TAHUNAN IBLIS SEDUNIA. DI MANAKAH PULAU ITU? NONTON VIDEO SAYA SAMPAI HABIS DI channel YouTube saya :@Dongeng  Jilbress. Satan Island, Maopora Island Informasi tambahan tentang Indonesia ----------------------------- https://youtu.be/qSLeAMOfSyM https://youtu.be/qSLeAMOfSyM Informasi tambahan tentang Indonesia. 🙏🏻🙏🏻 Legenda Pulau Maopora, tempat pertemuan iblis sedunia. Silahkan nonton, bantu klik subscribe ya. Pulau ini sempat saya pandangi, ketika naik perahu motor dari Pulau Kisar menuju Pulau Romang melakukan eksplorasi emas dan galena di seputaran daerah MBD. Bertemu marga Tutuala di Kisar dan Pulau Damer. Melihat air panas yang keluar dari bawah laut ke pinggir pantai. Perjalanan seru juga penuh was-was.
  • Legenda Pulau Maopora, tempat KONGRESS TAHUNAN IBLIS SEDUNIA. DI MANAKAH PULAU ITU? NONTON VIDEO SAYA SAMPAI HABIS DI channel YouTube saya :@Dongeng  Jilbress. Satan Island, Maopora Island Informasi tambahan tentang Indonesia ----------------------------- https://youtu.be/qSLeAMOfSyM https://youtu.be/qSLeAMOfSyM Informasi tambahan tentang Indonesia. 🙏🏻🙏🏻 Legenda Pulau Maopora, tempat pertemuan iblis sedunia. Silahkan nonton, bantu klik subscribe ya. Pulau ini sempat saya pandangi, ketika naik perahu motor dari Pulau Kisar menuju Pulau Romang melakukan eksplorasi emas dan galena di seputaran daerah MBD. Bertemu marga Tutuala di Kisar dan Pulau Damer. Melihat air panas yang keluar dari bawah laut ke pinggir pantai. Perjalanan seru juga penuh was-was.

    • 5
    • 1
    • 3 months ago